Аржентинският гранд Бока Хуниорс разби с 4:0 Хорхе Вистерман в

...
Аржентинският гранд Бока Хуниорс разби с 4:0 Хорхе Вистерман в
Коментари Харесай

Бока Хуниорс громи на Бомбонера в Либертадорес

Аржентинският гранд Бока Хуниорс разруши с 4:0 Хорхе Вистерман в мач от четвъртия кръг на груповата фаза на Копа Либертадорес. Попаденията бяха дело Рейносо (36), Бенедето (63-дузпа), Сарате (85) и Алекс Силва (90-автогол). Под дъждовния Буенос Айрес играчите на Густаво Алфаро се реваншираха на своите почитатели след тежката загуба от Атлетико Паранаенсе (0:3) в Бразилия преди седмица. Освен това " генуезците " са доста покрай 1/16-финалите на шампионата.

Пред цялостните трибуни на " Бомбонера " домакините започнаха сковано, а в 32-ата минута Дарио Бенедето изпусна дузпа, откакто вратарят Хименс мазета в корнер. Малко по-късно обаче Рейносо засече с глава центриране на Буфарини и даде задатък на Бока.
¡Grito de Rey! 30 pic.twitter.com/QXHLDRYvx3
— Boca Jrs. Oficial (@BocaJrsOficial) April 11, 2019 Домакините започнаха да търсят по-активно второто попадение след почивката с Тевес, който изигра своя мач №100 на " Бомбонера " и Бенедето. След няколко положителни офанзиви " жълто-сините " получиха право да изпълнят втора дузпа. Тевес и Нунес се приближи до Бенедето, с цел да го окуражат и да му вдъхнат доверие, с цел да се отпуши след близо два месеца без гол и пропуща от бялата точка през първата част.
.@PipaBenedetto pic.twitter.com/30nsR7qNVL
— Boca Jrs. Oficial (@BocaJrsOficial) April 11, 2019

Деветката стреля с всичка мощ под гредата и избуха от наслада в 63-ата минута. Мауро Сарате смени Карлитос в 72-ата минута, а в 85-ата минута обра овациите на публиката с доста хубав гол. Бившият състезател на Лацио, Уест Хам, Интер и Фиорентина технично трансферира Хименес и вкара своя пети гол в шампионата с екипа на Бока от идването си на " Бомбонера " през юли 2018 година.
.@mau_zeta pic.twitter.com/KS6DOgJzTH
— Boca Jrs. Oficial (@BocaJrsOficial) April 11, 2019
В последните секунди Сарате стреля с глава, Алекс Силва пък си означи автогол и оформи огромната победа на финалиста в шампионата през предходната година.

Така Бока Хуниорс е на второ място с актив от 7 точки, само че има преимущество от три точки пред третия Толима, който към този момент го победи с 3:0 на " Бомбонера ". Освен това аржентинците имат преимущество от седем гола пред колумбийците, които ги одобряват в последния кръг. Преди това Бока обаче приема водача в групата Атлетико Паранаенсе, който има три следващи победи и с актив от 9 точки води в група " Н ".
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР