Аржентинският държавен авиопревозвач "Аеролинеас Архентинас" и дъщерната му компания "Аустрал

...
Аржентинският държавен авиопревозвач "Аеролинеас Архентинас" и дъщерната му компания "Аустрал
Коментари Харесай

Най-голямата авиокомпания в Аржентина отмени всичките си полети


Аржентинският държавен авиопревозвач "Аеролинеас Архентинас" и дъщерната му компания "Аустрал Линеас Аерас" анулираха всички планувани за вторник вътрешни и интернационалните полети заради 24-часовата стачка на водачите. Както заяви в понеделник президентът на най-голямата самолетна компания в страната Марио Де'Акуа, стачката "ще засегне повече от 30 хиляди пътници".

"За страдание, водачите на "Аеролинеас Архентинас" пожелаха да бъде разпоредено, че никой от тях няма да да лети във вторник. В резултат, ние бяхме принудени да отменим 45 от днешните полети и да върнем самолетите в базите им", сподели той пред телевизионния канал "Тодо Нотисиас".

Според Де'Акуа някои пасажери ще се наложи да чакат и повече от една седмица, с цел да се върнат в Аржентина. Както обеляза още той това е първата стачка на водачи от 1986 година насам, поради която компанията се принуждава да канселира всичките си интернационалните полети.

"Това е неоценима загуба. Не единствено поради предстоящите загуби на стойност милиони долари заради нуждата да платим на съперниците си да поемат тези нашите клиенти, които не можем да транспортираме и да върнем и парите за билетите на пасажерите си. Освен всичко това ние подкопаваме и доверието им", разяснява Де'Акуа.

Пилотите от "Аеролинеас Архентинас" изискват от управлението да увеличи заплатите им. Според президента на компанията обаче, сега те получават приблизително по 250 хиляди песос (14 хиляди долара) на месец. Спрямо предходната година заплащането им към този момент е било увеличено с 42%. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР