Арина Сабаленка в подготовката си за новия тенис сезон взе

...
Арина Сабаленка в подготовката си за новия тенис сезон взе
Коментари Харесай

Поредно впечатляващо представяне: Сабаленка прелетя през Бегу и е на финал в Аделаида!

Арина Сабаленка в подготовката си за новия тенис сезон взе присъединяване в демонстративния шампионат World Tennis League, където изигра две срещи на сингъл, само че инкасира провали от Ига Швьонтек и Елена Рибакина. На старта на тазгодишната си акция беларуската избра конкуренцията в Аделаида за първата дестинация в своя календар, като към този момент реализира двусетови победи над Людмила Самсонова и Маркета Вондроушова, които през днешния надгради с нов чист триумф над Ирина-Камелия Бегу след час и 18 минути на корта - 6:3 6:2. С триумфа си международната номер 7 се трансформира в първата финалистка в надпреварата и в спор за трофея ще срещне една всред 18-годишната Линда Носкова и топ поставената в схемата - Онс Жабер.

Още през цялото време на дуела игровият превес, с който разполагаше някогашната WTA-1000 шампионка, поредно на два пъти обезпечи на фаворитката постигане до обстановка 0:40, като въпреки в първия случай тя да се провали при материализирането на опцията си, то при втория беше безкомпромисна и излезе с пробив напред. В ответния гейм международната номер 34 повиши интензитета в дейностите си и скоропостижно си завоюва три следващи брейкбола, които обаче надалеч не трогнаха Сабаленка и тя се довери напълно на началния си удар, който като се изключи че я измъкна от нежеланото състояние, изигра основна роля в идните минути и ѝ разреши да запише откриващия сет против името си.

Стартът на втората част с нищо не ни даде друга картина на корта, като втората сложена в шампионата продължи да е във водещата роля, определяйки темпото на игра, и се поздрави с пробив задатък в актива си. Представянето на Сабаленка в мигове до края на конфликта се оказа повече от впечатляващо, при което тя образно обезкуражи румънката и съумя да усили преднината си в резултата, с цел да узакони триумфа си на лично подаване още с първия мачбол.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР