Археолозите направиха шокиращо откритие в древно погребение на две деца

...
Археолозите направиха шокиращо откритие в древно погребение на две деца
Коментари Харесай

Археолозите правят шокиращо откритие в древно погребение на деца

Археолозите направиха шокиращо изобретение в антично заравяне на две деца …Те били заровени преди към 2 хиляди години. На главите си имали компактно прилепнали “каски ” от човешки черепи и по-точно на по-големи деца (HiddenTruth.site).През 2014 година – 2016 година, археолозите организират интензивни разкопки в района Саланго, Еквадор. Наскоро, резултатите от тях са оповестени в списанието „ Latin American Antiquity “.Общо, на това място са разкопани 9 скелета, които, съдейки по керамичните остатъци, принадлежат на хора от гуангал, живели в Еквадор сред 100 пр.н.е. и 800 век от н.е.Едно от двете деца е било на 18 месеца, когато е умряло, а другото на 6-9 месеца. Когато археолозите откриват останките им, те незабавно виждат, че черепите им са странни и прекомерно дебели. Оказва се, че върху черепите на дребните деца компактно са поставени горните елементи от черепи на по-големи деца.

 a1 2 - Археолозите вършат шокиращо изобретение в антично заравяне на деца
Изглежда, че, когато са поставяни върху черепите на бебетата, те са имали към момента остатъци от плът. В противоположен случай, черепите щяха да изсъхнат и по-късно да паднат от главата им.
Четете още: Загадката на необикновените скелети на колоси от племето МочеАрхеолозите били шокирани от сходен обред. Преди в никакъв случай не са срещали нещо сходно в Еквадор и като цяло, в Централна и Южна Америка. Не са чели за сходни традиции в други страни. Все още, учените не знаят дали дребните деца и притежателите на черепите са умрели по натурален метод или са били убити.

 a2 2 - Археолозите вършат шокиращо изобретение в антично заравяне на деца
Най-вероятно, всички деца са умрели от недохранване. По време на проучването им, учените открили, че по костите има ясно забележими признаци на апетит. По време на разкопките, археолозите също откриват пласт от вулканична пепел, която е паднала там малко преди погребението. Пепелта може да изясни за какво по тези места е почнал гладът.В допълнение, фаланга от пръст, също детски, била притисната сред един от черепите и „ шлема “. Тази част от евентуалния ритуал също озадачава археолозите.Според археолозите, една от версиите за основаването на “черепите-каски ” е, че това е бил един тип опит за отбрана на бебетата. Древните хора може да са вярвали, че душите на бебетата към момента са прекомерно неразвити и “диви ”, и по тази причина, в отвъдния живот те ще се нуждаят от лидер и настойник на по-голяма възраст. Но, за в този момент, това са единствено догадки …

 a3 2 - Археолозите вършат шокиращо изобретение в антично заравяне на деца
В гробовете, наоколо до телата на бебета, са открити и дребни фигури на хора, направени от камък, евентуално представляващи един тип „ пазители “.
Hidden truth
Източник: hiddentruth.site

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР