Архангелите са религиозни фигури, които носят мистично значение в еврейските

...
Архангелите са религиозни фигури, които носят мистично значение в еврейските
Коментари Харесай

Архангел Рафаил

Архангелите са религиозни фигури, които носят мистично значение в еврейските и християнските обичаи.

Смята се, че архангелите са посланици на Бога. Те одобряват неговите послания и ги предават на хората, с цел да се съхранява мира в света.

Кой е целителят на Бога архангел Рафаил

Един от най-известните архангели е архангел Рафаил. Той е ангелско творение с значима роля в духовния свят. Името му значи божествена изцеляваща мощ. Архангел Рафаил е прочут още като целителят на Бога. Неговото име се загатва в Стария завет и в християнската история той се изобразява като ангел с грозде или медицински атрибути в ръце.

Какво би трябвало да знаете за архангел Рафаил

Архангел Рафаил като изцелител на хора

Изобразяването на архангел Рафаил с медицински принадлежности се свързва с вярването, че той носи Божията воля за здраве и излекуване на хората. Той е ангел, който опазва човечеството от тежки заболявания.

Архангел Рафаил има ролята още да изцелява. Той оказва помощ на хората да се излекуват от физически болести, както и от психически контузии.

Архангел Рафаил предотвратява грешките на хората. Той им оказва помощ да се отърсят от нездравословните пороци и да открият правилния път към духовното израстване.

Ангелът пречиства мислите, подсъзнанието и душите на хората. Той изцелява и като дава успокоение и мир на човешкото схващане. Архангел Рафаил потиска паниката и възвръща салдото.

Ангелът изцелител може да бъде свикан в молитвите на хората. Архангел Рафаил се появява във всяка молитва, без значение дали е отправена към самия човек или е отдадена на някой различен. Ангелът подава ръка и дава излекуване на всеки, който има благосклонност и мисъл за близък.

Архангел Рафаил като изцелител на животните

 Архангел Рафаил покровител на животни

Освен за хората архангел Рафаил е и врач за животните. Той може да лекува разнообразни заболявания по животните, по тази причина в античната религиозна история хората се обръщали към него, с цел да помогне на техния добитък.

Архангел Рафаил като покровител на пътуващите

Друга значима задача на архангел Рафаил е да обезпечава помощ на пасажерите. В религиозния свят се приема, че ангелът се застъпва за пътуващите хора. Неговата роля е да защищити пасажерите от провокации и компликации по време на техните пътешествия. Архангел Рафаил се приема като бранител на пътуващите хора от бедствия и естествени стихии.

Вижте още: Едгар Кейси за ангелите и архангелите.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР