Арбитражният съд по спорта (КАС) задължи Международната федерация по бокс

...
Арбитражният съд по спорта (КАС) задължи Международната федерация по бокс
Коментари Харесай

Още един кандидат за президент на АИБА

Арбитражният съд по спорта (КАС) задължи Международната федерация по бокс (АИБА) да допусне до изборите за президент представителя на Казахстан Серик Конакбаев, оповестява КАС на страницата си.

В началото на октомври стана ясно, че единственият претендент за поста президент на АИБА е наложеният изпълвянащ длъжността сега Гафур Рахимов от Узбекистан. По информация на портала, обвързван с Международния олимпийски комитет- Inside the Games, вицепрезидентът на АИБА Конакбаев няма право да се кандидатира, тъй като не е получил задоволително писма с заявена поддръжка, с цел да претендира. Конакбаев подаде тъжба до КАС за решението да не бъде позволен, като се стимулира че е получил такива писма от 20 страни. Но той е просрочен с окомплектоването и подаването на всички документи с няколко часа и това е направило кандидатурата противоречива. Закъснението обаче е целесъобразно, защото писмата са идвали от разнообразни точки на света и другите часови пояси не са били взети под внимание.
" КАС удовлетвори апелацията на Серик Конакбаев. На АИБА е заповядано да го включи в листата на претендентите за поста президент, се споделя в решението на КАС, което е оповестено на уеб страницата и изпратено до ангажираните в тази ситуация страни. КАС акцентира, че изборната комиися се е отнесла голословно пристрастно при регистрацията на претендентите. КАС признава, че Конакбаев има поддръжката с писма от 20 страни от целия свят ".
В момента МОК организира следствие във връзка с дейностите на АИБА, което започва през февруари. Олимпийският комитет не е удовлетворен от отчета на международната федерация по бокс във връзка с ръководството на финансите, структурните промени и битката с допинга.
Бившият глава на АИБА Чън-Куо У подаде оставка под напън за злоупотреби, а Рахимов извършва длъжността до изборите за нов президент. Те би трябвало да се проведат на идващия конгрес на организацията, плануван за 3-и ноември.
Самият Рахимов също има много противоречива известност, като финансовият департамент на Съединени американски щати го назова един от сериозните нарушители на Узбекистан. МОК пък също по този начин предизвести АИБА, че методът на провеждането на идния конгрес и на изборите може да повлияят за възможни наказания преди Олимпийските игри в Токио след две години.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР