Ърбан Фест Спортувай в твоя град“ привлече в неделния ден

...
Ърбан Фест Спортувай в твоя град“ привлече в неделния ден
Коментари Харесай

"Спортувай в твоя град" увлече хиляди в Южния парк


Ърбан Фест „ Спортувай в твоя град “ притегли в неделния ден над 1000 участници в Южния парк и достави незабравими страсти на столичани и гостите на града. Стартиращите в няколкото спортни събития огласяха до късно следобяд алеите и поляните измежду зеленината и прохладата. Голямата атракция бяха осъществяванията на международните занаятчия на юнисайкъл (велосипед с едно колело), които направиха същинско шоу пред жадните за страсти фенове. Виртуозите бяха у нас по покана на уредниците на феста от София – Европейска столица на спорта.

Спортният празник стартира тъкмо в 9 ч. с атлетическите кросове, които включваха и бягания за най-малките. На двата сета за баскетбол 3х3 и на двете стадиони за минифутбол играеха ученическите тимове в шампионатите за обичайните купи „ Васил Манченко “. Успоредно с това се организираха велообучение и велонадпревари, проведени от Драг за децата. А на сцената преливаше от въодушевление и страсти с многото занимателни игри, състезания и викторини с награди.

Фестът бе открит от Дончо Барбалов - зам.-кмет на София, до него на сцената бяха Анатоли Илиев - орг. секретар на София – Европейска столица на спорта и олимпийската медалистка по художествена гимнастика Християна Тодорова – лице на самодейност София2018. „ Искам да ви поздравя като участници и посетители на днешния състезателен празник и да ви пожелая триумф. В този ден всички се усещаме някак по-спортно и по-добре… Инициатива София – Европейска столица на спорта цели да даде повече благоприятни условия на всички за деен и здравословен метод на живот, “ сподели в приветствието си Дончо Барбалов. С топли думи към присъстващите се обърна и Анатоли Илиев.

На терените пък учениците играеха и се състезаваха под вещото управление на баскетболната легенда Георги Младенов и футболните майстори Ангел Рангелов и Владимир Манчев, участваха и доста общински съветници. Много оспорвано мина баскет шампионата. Шампиони станаха представителите на 22 СОУ, надиграли във финала НТБГ с 16:8. Третото място заслужи тимът на Испанската гимназия, победил в дребния край СГСАГ с 15:11. Специалните награди сграбчиха: за феърплей Ерик Искренов, за пукотевица от трите точки Драгомир Павлов, който се оказа и най-резултатен в шампионата. Най-полезен състезател е Николай Стефанов от 22 СОУ.

И при футболистите драмите бяха до последния мач. В него отборът на I Английска гимназия надигра с 4:1 тима на 133 СОУ, като победните голове бяха вкарани през второто полувреме на финала. За трето място НГДЕК победи представителите на 119 СОУ също с 4:1. Голмайстор на шампионата стана Николай Бончев(НГДЕК), за най-хубав вратар бе избран Кирил Недев(I АЕГ), а за най-хубав състезател Петър Козарев (133 СОУ). Призьорите бяха отличени от Дончо Барбалов, Анатоли Илиев, Георги

Младенов, Владо Манчев, Ангел Рангелов, Валя Ликова от дирекция ПИСТ към Столична община, Християна Тодорова и други

Голямата премия – екскурзия до Лондон с обезпечен билет за мач на националния тим на Англия на ст. Уембли бе извоювана посредством лотария от Георги Недялков от СМГ. Най-много аплодисменти събраха петимата супермайстори на юнисайкъл: Адриен Делекро от Франция, Пиер Стърни от Швейцзария, Кати Бол от германия, Район Олферс от Дания и Галина Рьом-Рожбек - представител на Sofia Unicycle Club & Mini Art Foundation. Всички те предоставиха на феновете спиращи дъха трикове и професионални осъществявания на соло и на двойки със скокове на височина и на дължина и в дисциплините стрийт, флат, трайълс, фристайл и пърформънс. На фона на музика състезателите демонстрираха церемониал, престроявания за да доставят оптимално шоу на феновете. Изградена бе и уъркшоп зона, където феновете и участниците взаимно пробваха да карат юнисайкъл колела съветвани и подпомагани от експертите. Много от наблюдаващите деца незабавно се записаха в клуба с готовност скоро да се научат да карат сходен велосипед на едно колело. През целия уикенд виртуозите на юнисайкъла презентираха на разнообразни известни и алегорични за София градски местоположения техните забележителни умения. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР