Арабските мъдреци са казвали: “Ако хората знаеха за ползата от

...
Арабските мъдреци са казвали: “Ако хората знаеха за ползата от
Коментари Харесай

Билката на Авицена: източни тайни за изцеление

Арабските мъдреци са казвали: “Ако хората знаеха за изгодата от билката сминдух, биха я купували на цената на златото”. Опитайте жълтия египетски чай, пригответе си ястия със сминдух, пригответе си напитка и повече в никакъв случай няма да се откажете. Уникалната история на сминдуха стартира от Египет, която билка и до ден-днешен е известна като жълт египетски чай. В арабските страни са наричали сминдуха “билка срещу 100 болести”.
В наше време арабските и индийските дами ядат семената на растението, с цел да придобият закръглена форма на гърдите и бедрата си. Китайските лекари са лекували със сминдух херния, тресчица, заболявания на пикочния мехур, мускулни болки, чревни и белодробни болести.
В аюрведическата медицина с тази билка са лекували язвена болест. В Древна Персия пък сминдухът е прочут като обичаната билка на Авицена. В Древна Гърция Хипократ е ценял лечебните свойства на растението, употребявайки го за подсилване на силите. Сминдухът, също по този начин е незаместим за женското здраве, защото оказва помощ освен при мъчителни менструации, само че и по-лесно да се понесе климаксът.
• При захарен диабет всекидневно изяждайте по 2 чаени лъжички смлени семена от сминдух, запивайки с горещо мляко.
• За възстановяване на потенцията всекидневно приемайте по 1 супена лъжица смлени семена, разтворени в чаша горещо мляко.
• При анемии всекидневно приемайте 1-2 чаени лъжички смлени семена с мляко и мед.
Преди да употребявате семената на това неповторимо растение с лечебна цел, безусловно се консултирайте с вашия доктор. Защото той има и противопоказания: бременност, нарушен хормонален баланс, вагинални кръвотечения.
Няколко предписания с тази билка четете в най-полезния уебсайт Zdrave.to.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР