Априлското въстание, както и Видинското въстание, не са паникьосали турците,

...
Априлското въстание, както и Видинското въстание, не са паникьосали турците,
Коментари Харесай

Проф. Андрей Пантев: Не сме стреснали турците с Априлското въстание, но за Европа то е било BREAKING NEWS

Априлското въстание, както и Видинското въстание, не са паникьосали турците, това е едно хубаво, само че за жалост художествено подстрекателство. С тях обаче революционерите ни са изкрещели в лицето на Русия и пред лицемерието на Европа, че народът ни съществува. Това сподели историкът проф. Андрей Пантев на полемика във Варна, отдадена на 140 години от Освобождението ни, оповестява " Петел ".

„ Може да се каже, че кланетата след въстанията ни за Европа са това, което в този момент назоваваме BREAKING NEWS”, добави той.

Проф. Пантев разяснява, че 3 март би трябвало да се тачи най-малкото поради това, което го е предшествало. Макар и несполучлива, българската национална гражданска война е по-велика даже и от идващите ни военни победи, като тази при Сливница, счита той.

Според историка без военната интервенция на Русия единственото, което българите са щели да получат от Европа, е едно „ славно погребение”. „ Вярно е, има я реакцията на Виктор Юго и на Уилям Гладстон, само че те леят вестникарски сълзи. Само Русия извършва европейската задача да вдигне оръжие в отбрана на един народ, който е в основата на славянската просвета и история”, сподели още проф. Андрей Пантев.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР