Април вече ни дари няколко чудесни слънчеви дни. Важно да

...
Април вече ни дари няколко чудесни слънчеви дни. Важно да
Коментари Харесай

Пет прости правила за засаждане на цветя

Април към този момент ни подари няколко чудесни слънчеви дни. Важно да издебнем всеки безоблачен лъч, с цел да поградинарстваме. Време е за пресаждане на разсад!

Първо ще ви кажа по какъв начин се прави дренаж в саксия. Следвайте тези елементарни правила и растенията ще ви радват с дълъг живот и избухлив напредък.

1. Преди всичко сипете на дъното дренажен пласт. Той ще разреши на водата да се отича свободно, предотвратявайки отмиването на субстрата /ако ползвате такъв/. Ако обаче ползвате почва от градината, съществуването на дребни камъчета прави същата работа. Напълнете 1/10 от саксията с натрошени тухли, наедрял трошляк или ситни камъчета.  После насипете субстрата по този начин, че да запълните две трети от височината на саксията. Притиснете почвата надолу с пръсти, само че не я макчайте прекомерно мощно –на корените им е необходим малко въздух.

2. Когато стигнете до засаждането на самите растения, започнете от най-едрите. Отворете място с градинска лопатка. Извадете разсада от съда, в който се намира и дружно с почвата, в която е коренът му го поставете в новата саксия. Изравнете равнището на почвата, като не забравяте че от горния борд на саксията до самата почва би трябвало да има към 2,5 см.

3. Ако е належащо, насипете още субстрат сред растенията, тъй че равнището да се изравни. Трабмовайте леко, с цел да излезе непотребният въздух и полейте щедро.

4. Не забравяйте, че самата саксия би трябвало разполага с отвори, от които да се отича водата. В противоположен случай корените ще загният и цветята ще умрат. Пластмасовите саксии, които се намират на всички места по магазините, имат нарочни отвори, които да се пробият в допълнение. 5. Не забравяйте, че саксията би трябвало да е сложена или върху поставка или в кашпа, тъй че водата, която полеете, да се отича, без да мокри в близост. При неспособност да поливате цветята през лятото все ден, може да сипете вода в самата кашпа и растението да си я „ изпие ”, кагато му е належащо.

 

Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР