Apple все по-често се оказва в доста проблематични ситуации. Месеци

...
Apple все по-често се оказва в доста проблематични ситуации. Месеци
Коментари Харесай

Нови проблеми за Apple: Все повече китайски правителствени служби и подкрепяни от държавата предприятия забраняват iPhone

Apple все по-често се оказва в много проблематични обстановки. Месеци откакто бе неразрешен от някои отдели на китайското държавно управление, iPhone на Apple още веднъж бе неразрешен от редица държавни служби и подкрепяни от страната предприятия, които помолиха чиновниците да употребяват локални смарт телефони.

Apple все по-често се оказва в много проблематични обстановки. Месеци откакто беше неразрешен от някои отдели на китайското държавно управление, iPhone на Apple още веднъж беше неразрешен от редица държавни служби и подкрепяни от страната предприятия, които помолиха чиновниците да употребяват локални марки.

Според информацията на организация Bloomberg редица китайски държавни служби и подкрепяни от страната компании неотдавна са въвели инструкция, която не разрешава на чиновниците да носят на работа iPhone и други задгранични устройства.

Това е вторият път, в който китайските структури не разрешават айфоните на Apple, като този път възбраната обгръща най-малко осем провинции, което бележи забележителна ескалация в напъните на Пекин да понижи зависимостта си от американските технологии, поставяйки евентуални провокации пред софтуерните колоси Apple Inc. и Samsung Electronics Co. на най-големия мобилен пазар в света.

Bloomberg цитира източници, които разкриват, че държавните компании и държавните отдели са издали тези указания през миналите месец-два, като са наредили на чиновниците да употребяват локални марки вместо тях. По-широките, координирани старания са част от тактиката на Пекин за понижаване на зависимостта от задгранични технологии посредством разширение на възбраната, която в началото беше лимитирана до най-чувствителните отдели.

Акциите на Apple означиха спад след известията за разширението на възбраните. Макар че през годините китайският програмен продукт и хардуер последователно замениха американските артикули, тази нова инструкция съставлява директна опасност за пазарния дял на Apple в Китай, който съставлява към една пета от приходите ѝ.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР