Apple проектира и произвежда продуктите си така, че да издържат

...
Apple проектира и произвежда продуктите си така, че да издържат
Коментари Харесай

Списъкът на Apple с важни съвети при закупуването на iPhone втора ръка – вижте го

Apple проектира и създава продуктите си по този начин, че да устоят дълго и обезпечава водеща в промишлеността поддръжка на устройствата си за актуализации на софтуера. Това значи, че iPhone устоя по-дълго от другите смарт телефони, а покупката на използван iPhone може да бъде превъзходен метод да притежавате iPhone на преференциална цена.

Трябва да можете да ревизирате физическото положение на iPhone-а и дали той работи вярно. Също по този начин би трябвало да знаете какво е положението на батерията му.

Проверка за повреди

Сериозните повреди могат да повлияят на функционалността на устройството.

Свалете калъфа и всички други аксесоари от устройството. Проверете за драскотини по екрана. Проверете страните и гърба на iPhone-а за драскотини, повреди и вдлъбнатини. Проверете Lightning конектора за повреди.

Включете iPhone

Трябва да видите или екрана за заключване, или екрана Hello, или екрана „ iPhone е заключен от притежателя “.

Ако устройството не се включи, батерията му може да е изтощена. В подобен случай се пробвайте да я заредите. Ако даже след този опит устройството не реагира, не го купувайте.

Когато отключите iPhone и видите началния екран, можете да започнете да тествате някои неща

Ако видите екрана „ Hello “

Ако видите „ Hello “ на екрана на разнообразни езици, този iPhone е бил върнат към фабрични настройки. Няма да можете да го тествате в това положение, тъй че ще би трябвало да го настроите, в това число да го активирате (да въведете своя iCloud акаунт в него).

Ако видите екрана „ iPhone е заключен от притежателя “

Ако видите екрана „ iPhone е заключен от притежателя “ когато включите или разсъните iPhone и сте с продавача, помолете го да вкара паролата си, с цел да изключите функционалността Activation Lock. Тази функционалност е основана, с цел да попречи на всеки различен, с изключение на на притежателя да употребява устройството си.

В никакъв случай не купувайте устройството, в случай че функционалността Activation Lock е задействана и продавача не е в положение да я изключи.

Когато видите началния екран

Когато видите началния екран е време да тествате някои неща.

Как да ревизирате дали са подменяни някакви елементи в устройството

Отидете в Настройки > Основни > За устройството Проверете версията на iOS. Ако тя е 15.2 или по-нова, тогава според от модела на iPhone и от това дали е била сменена някоя част, може да видите раздел „ Части и история на обслужването “ след серийния номер.

Ето по какъв начин да разберете раздела Parts and Service History (История на частите и обслужването):

Ако дадена част е обозначена като истинска част на Apple, тя е била сменена с истинска част на Apple, в оторизиран сервиз на Apple. Ако дадена част е обозначена като Unknown Part (Неизвестна част), това значи, че частта е сменена с неоригинална част, че е била употребена или конфигурирана преди този момент в различен iPhone, или че не действа съгласно упованията.

Как да ревизирате положението на батерията

За iPhone 6 и за iOS 11.3 и по-нови версии системата демонстрира положението на батерията и предлага дали би трябвало да я промените. Можете да ги откриете нужната информация в „ Настройки > Батерия > Състояние на батерията “ (за iOS 16.1 или по-нова версия, можете да ги откриете в Настройки > Батерия > Състояние и зареждане на батерията).

В същото меню можете да видите дали функционалността за усъвършенствано зареждане на батерията, която има за цел с цел да предотврати непредвидени изключвания е включена (тази алтернатива е налична единствено за истински акумулатори на Apple).

Можете да видите настоящия потенциал на батерията и дали има значими известия за батерията, в това число дали положението на батерията е влошено. Информацията за положението на батерията не е налична за неоригинални акумулатори.

Как да разберете дали iPhone е заключен към оператор

Отидете в Настройки > Основни > За устройството. Ако до „ Заключване от оператор “ написа „ SIM без ограничавания “ – всичко е наред, този iPhone е отключен към всички оператори. Ако видите името на някой оператор, този iPhone може да се употребява единствено с този оператор.

Тест на разнообразни съставни елементи

Свързване с Wi-Fi

Опитайте се да се свържете с Wi-Fi мрежа, в случай че имате достъп до такава, с цел да сте сигурни, че устройството няма проблем с Wi-Fi модула.

Тест на бутоните

Когато iPhone е надъхан и отключен, натиснете бутоните за увеличение и понижаване на звука и се уверете, че виждате удостоверение на екрана. Използвайте превключвателя за заглушаване на звука, намиращ се над бутоните за надзор на звука и се уверете, че виждате удостоверение на екрана. Натиснете страничния бутон. Той би трябвало да заключи устройството.

Тествайте камерата

Отворете приложението „ Камера “ и направете няколко фотоси. Правете фотоси при слаба и ярка светлина, като докосвате екрана върху региона, която желаете да бъде на фокус. Тествайте телефото камерата и ултра-широкоъгълната камера на моделите iPhone, които разполагат с тях (от iPhone 8 Plus нататък) Прегледайте изображенията и се уверете, че са внезапни и фокусирани. Заснемете видеоклип и го гледайте, като още веднъж ревизирате за възможни проблеми.

Тест на звука

Проверете превключвателя за заглушаване и го поставете в състояние на включени звуци. Отидете в „ Настройки > Звуци “ (или Настройки > Звуци и усезания) и плъзнете плъзгача за силата на звука на мелодията на звънене и звука на алармата няколко пъти напред и обратно. Ако не чувате никакъв тон, може да има проблем с високоговорителя.

Тест на микрофона

Отворете приложението „ Диктофон “. Докоснете бутона „ Запис “, кажете няколко думи, след което спрете записа. Когато възпроизведете записаното, би трябвало да чувате ясно гласа си. Ако това не се случи, може да има проблем с микрофона.

Проверка на екрана

В приложението „ Настройки “, влезте в „ Дисплей и бляскавост “. Плъзнете плъзгача надясно или наляво, с цел да регулирате яркостта. При по-новите модели iPhone може да ревизирате посредством функционалността „ True Tone “ дали екрана на устройството е автентичен – в случай че функционалността е налична то екрана е автентичен.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР