Apple излезе с опровержение на обвиненията в сътрудничество с американските

...
Apple излезе с опровержение на обвиненията в сътрудничество с американските
Коментари Харесай

Apple отрича обвиненията за „тясно сътрудничество“ с американските спецслужби

Apple излезе с опровергаване на обвиняванията в съдействие с американските спецслужби, които са конфигурирали шпионски програмен продукт на хиляди iPhone, с цел да шпионират съветски дипломати в доста страни по света. „ Никога не сме работили с никое държавно управление, с цел да внедрим бекдор в артикул на Apple и в никакъв случай няма да го създадем “ – се споделя в изказването на компанията, представено от Reuters.

В изказването на американските спецслужби се споделя, че на щурм са подложени освен устройствата на Apple на съветските жители, само че и на задграничните дипломати в Русия и някогашния Съветски съюз. Твърди се, че разкритите обстоятелства демонстрират „ тясно съдействие “ сред Apple и Агенцията за национална сигурност (АНС), както и на американската организация, отговаряща за криптографското и информационно разузнаване и сигурността. На собствен ред Reuters твърди, че Федералната работа за сигурност на Руската федерация не е предоставила никакви доказателства за съдействие сред Apple и АНС.

На същия ден, 1 юни, основният изпълнителен шеф на Kaspersky Lab, Евгени Касперски, написа в блог, че десетки iPhone на негови чиновници от „ високо и приблизително равнище “ са били компрометирани посредством „ извънредно комплицирана, професионална целева хакерска атака “.

Служителят на Kaspersky Lab Игор Кузнецов е споделил пред Reuters, че аномален трафик в корпоративната Wi-Fi мрежа е посочил, че шпионският програмен продукт, който предава информация към отдалечени сървъри, е бил открит при започване на 2023 година, само че компанията не е предоставила информация за това на съветската група за реагиране на компютърните изключителни обстановки до ранния четвъртък на 1 юни. „ Много е мъчно да се припише нещо на някого “ – споделя той.

Коментирайки случая, съветското външно министерство съобщи, че “американските разследващи организации употребяват ИТ-корпорациите от десетилетия, с цел да събират огромни данни за интернет потребителите без тяхно познание “.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР