Apple Inc. разкри в понеделник, че ще инвестира 430 млрд.

Apple Inc. разкри в понеделник, че ще инвестира 430 млрд. ...

Apple планира крупни инвестиции в САЩ и отваряне на хиляди работни места


Apple Inc. разкри в понеделник, че ще инвестира 430 млрд. долара в САЩ за петгодишен период, отваряйки за това време още 20 000 нови работни места.

"Сега Apple повишава нивото си на инвестиционна ангажираност с 20% през следващите пет години. Ние създаваме работни места в авангардни области - от 5G до силициево инженерство и до изкуствен интелект, като планираме да инвестираме десетки милиарди долари в следващо поколение иновативни нови бизнеси и в цялата наша дейност, изграждайки по-зелено и справедливо бъдеще", посочва изпълнителният директор Тим Кук в в прессъобщение на компанията, предаде БНР.

Технологичният гигант отбеляза, че инвестициите му от последните три години значително са надминали нивата от 350 млрд. долара, предвидени в петгодишния план на компанията през 2018 г.

{{ otherArticle[0].article.title }}

Американският технологичен гигант Apple е надхвърлил финансо...

Apple възнамерява да инвестира в своите съоръжения и да разшири работната си сила в щатите Калифорния, Колорадо, Масачузетс, Тексас, Вашингтон, Айова, Индиана, Кентъки, Мейн, Ню Йорк, Орегон и Върмонт. Компанията планира и изграждането и на нов кампус Северна Каролина.

Компанията възнамерява да отвори нов кампус в района на т.нар. "Изследователски триъгълник" в Северна Каролина с планове тама да създаде поне 3000 нови работни места, които са фокусирани върху машинното обучение, изкуствения интелект, софтуерното инженерство и други области. Apple също така заяви, че възнамерява да подкрепи училища и инфраструктура в района чрез специални инвестиции.

Компанията отбеляза и своя бизнес с Apple TV +, заявявайки, че продукцията за стрийминг услуги може да помогне за стимулиране на растежа на работните места в различни държави.

{{ otherArticle[0].article.title }}

Apple се превърна в трилионна компания за четвърти път, след като акциите ѝ сериозно поскъпнаха, доб...

Източник: expert.bg