Apple Inc представи в сряда далеч по-силни от очакванията на

...
Apple Inc представи в сряда далеч по-силни от очакванията на
Коментари Харесай

Силни печалби и приходи на Apple в началото на годината



Apple Inc показа в сряда надалеч по-силни от упованията на Уолстрийт данни за облагите и проходите през първите три месеца на годината,  защото клиентите продължиха да осъвременяват своите смарт телефони до 5G iPhone и закупиха нови модели на компютрите Mac с проектирани от Apple процесорни чипове.

В същото време софтуерният колос разгласи назад изкупуване на свои акции за 90 милиарда $.

Приходите на Apple за интервала януари - март набъбнаха по отношение на година по-рано с 54% до 89,6 милиарда $, до момента в който осредните упования на Уолстрийт бяха за доходи в размер на 77,4 милиарда $.

Според компанията интернационалните ѝ продажби са формирали 67% от общите доходи през първите три месеца на годината.

Нетната облага на софтуерния колос пък скочи със 110% до 23,6 милиарда $, или по $1,40 за акция при прогноза за $0,99 за една акция, до момента в който оперативните доходи възлязоха на 27,5 милиарда $, нарастват със 114% на годишна база.

Продажбите на смарт телефоните на компанията - iPhone са нарастнали с цели 65,5% през последното тримесечие в съпоставяне със същия интервал на предходната година, достигайки 47,9 милиарда $, надвишавайки междинната прогноза на Уолстрийт за 41,4 милиарда $, до момента в който продажбите на компютрите и преносимите компютри Mac бяха с към една трета по-големи от упованията, достигайки 9,1 милиарда $ при упования за 6,8 милиарда $.

" Това тримесечие отразява както трайните способи, по които нашите артикули са помогнали на нашите консуматори да посрещнат този миг от личния си живот, по този начин и оптимизма, който потребителите наподобява изпитват за по-добри дни за всички нас “, разяснява основният изпълнителен шеф на Apple Тим Кук.

" Мисля, че Съединени американски щати ще бъдат доста мощни. Разбира се, всички знаци, които виждам, биха били доста положителни за американската стопанска система ", уточни Кук в изявление за Ройтерс.

Силните финансови резултатите са факт в разгара на световния дефицит на полупроводникови съставни елементи, който дефицит навреди на американските производители на коли, само че наподобява, че остави незасегнат главния покупател на чипове, какъвто се явява Apple, предвид на експертните знания на софтуерния колос във връзка с веригата за доставки.

" Нямаше значителен проблем за нашите финансови резултати вследствие на нарушени доставки ", уточни Тим Кук.

Акциите  на Apple нарастват с над 3% към 138 $ за една акция на извънборсовата търговия на Уолстрийт след доста мощните финансови резултати за първото тримесечие на 2021 година
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР