Апостол Павел казва: “Най-после, братя, всичко що е истинно, що

...
Апостол Павел казва: “Най-после, братя, всичко що е истинно, що
Коментари Харесай

Превърнете доброто мислене в навик

Апостол Павел споделя: “Най-после, братя, всичко що е истинно, що е почтено, що е заслужено, що е праведно, що е общително, що е плодородно, - в случай че има нещо добродетелно, и в случай че има нещо похвално, - това зачитайте! “/Посл. към фил. 4:8/

Настройте мислите си позитивно, гледайте на живота положително. Превърнете положителното мислене в табиет и мисленето ви ще стане още по-добро, животът ви също.
Да станеш добър мъдрец е дисциплинираност. Бъдете дисциплинирани. Промяната на вътрешната настройка, трансформира и държанието. „ Всеки желае да промени света, само че никой не желае да трансформира себе си ”, споделя Лев Толстой.

Промяната би трябвало да стартира от самите нас. Настроението въздейства върху дейностите, а дейностите върху настроението. Не можеш да имплантираш концепция в непознат разсъдък. Можеш само да я подскажеш, а семенцето, в случай че откри някъде плодородна почва, там ще се засее. Разбирането е муден развой и постепенен, не може да бъде интензивен принудително.

Две семенца лежали едно до друго в плодородната пролетна почва.
- Искам да раста! – споделило първото. – Искам да пусна корени в земята под мен и да пробия със стъблото си земята над мен… Искам да развея нежните си цветове като знаменца, възвестяващи идването на пролетта. Искам да усетя топлината на слънцето върху цветовете си и росата по листата си.
И почнало да расте…
- Страхувам се да пусна корени в земята – споделило на собствен ред второто. – Не знам какво ме чака долу в мрака, нито какво ме чака горе. Ако потегли да раста нагоре, може земята да повреди нежното ми стъбло. Ами в случай че си отворя пъпките и ги изяде гъсеница? А в случай че разцъфтя, някое дете може да откъсне цветовете ми. Я по-добре да си заставам тук и да очаквам в сигурност.
И семенцето зачакало…
Дошла една кокошка и почнала да рови за храна меката пролетна почва. Намерила семенцето и го изяла. /tribune.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР