Апостол Филип е един от 12-те първи ученици на Христос,

...
Апостол Филип е един от 12-те първи ученици на Христос,
Коментари Харесай

Силна молитва към Свети Апостол Филип, която помага при униние

Апостол Филип е един от 12-те първи възпитаници на Христос, който е с Учителя през всичките 3 години и е очевидец на Неговото Разпятие и Възкресение. Въпреки обстоятелството, че няма толкоз доста истории с него, колкото с Петър или Павел, той въпреки всичко остави своя отпечатък върху страниците на Евангелието и работи интензивно за славата на Господа.

За какво се да молим на свети Филип 

Филип бил разгорещен и буен християнин, по тази причина през днешния ден му се насочат молебствия за подсилване във вярата. Хората се молят на светеца за доверие в Господ, молейки да ги избави от подозрения.

Подобно на доста от апостолите, Филип починал за Христос. Молим му се, когато вярата е обедняла, усещаме отчаяние, имаме възприятието, че всички са се отвърнали от вас. Най-отчаяният деятел дава берекет и оказва помощ да се оцелее в сложни моменти. Освен това апостолът оказва помощ на безнадеждно заболели хора, които нямат опция да се разкаят, откровено да се разкаят и да стоят чисти пред Бога. Именно към него се четат молебствия в сложни времена, в това число във война, по време на офанзива, плен, в сложни житейски обстановки.

Молитвите към светия деятел Филип оказват помощ да преживеете сложни моменти, да спрете да се отчайвате и да губите религия. Факт е, че унинието се смята за един от тежките грехове, защото, разчитайки прекалено много единствено на себе си, човек е безпомощен пред компликациите. Наистина, разчитайки единствено на личните си сили и забравяйки за Всемогъщия, човек губи себе си, потапяйки се в пропаст на обезсърчение, в случай че компликациите не са лесни за превъзмогване.

Свети Филип направил доста положителни каузи през живота си и в молитвите му се загатва да се отърве от отчаянието, паниките и страданието, да даде мирна гибел на християнина, в случай че подобен поврат на събитията не може да бъде избегнат. Апостолът чува всички и оказва помощ на всеки, въпреки и не незабавно.

Молитва към свети деятел Филип 

О, свети апостоле Христов Филипе! Молим Те: избави и пази ни с Твоите молебствия от изкушенията на дявола и паденията на прегрешението и помоли за нас, рабите Божии (имената), свише за помощ във времена на отчаяние, с цел да не се препънем в камъка на изкушението, само че праволинейно да вървим по избавителния път на Христовите заповеди, до момента в който стигнем до блажените божествен обители.

Апостоле на Спасителя! Не ни опозорявай, само че бъди наш асистент и настойник през целия ни живот и ни помогни благочестиво и богоугодно да живеем до края на дните ни, да получим християнска кончина и да бъдем почтени за Страшния съд Христов; да прославим славното име на Отца и Сина и Светия Дух во веки веков.

Молитва пред иконата на свети Филип

„ О, свети деятел Филипе! Моля Ти се и Те апелирам, избави ме от ужасни заболявания и неверни падения. Нека тялото ми бъде крепко и душата ми чиста. Ще дойда при Теб в сложни моменти от живота си, не отхвърляй да ми окажеш помощ. Както Ти пое знанието на Божия наследник, по този начин и мен ме надари с тях и Твоята религия. Бъди мой безконечен асистент и се застъпи за мен на Страшния съд. Славя Отца и Сина и Светия Дух. Амин “.

Източник: svobodnazona.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР