АПИ се опитва да прикрие случая с проверка в независима

...
АПИ се опитва да прикрие случая с проверка в независима
Коментари Харесай

Елена Eлена Йончева: АПИ се опитва да прикрие случая с проверка на пътищата в независима лаборатория


" АПИ се пробва да прикрие случая с инспекция в самостоятелна европейска лобаротория на българските пътища и автомагистрали и намерено се подиграва с българските гласоподаватели. " Това сподели евродепутатът от Българска социалистическа партия Елена Йончева на конференция в централата на партията. „ До този миг АПИ отхвърля да даде позволение за взимане на отвесни проби на ядки на българските автомагистрали и пътища и тяхното даване в самостоятелна европейска лаборатория ", добави Йончева и посочи, че става дума за пътища, които са строени и ремонтирани през последните пет години. " Вместо позволение да бъдат взети сходни проби, АПИ ни среща с плановете на тези точки, само че те са нужни едвам откакто имаме резултати от тях, т.е. откакто имаме позволение за взимане на проби. В противоположен случай те са безполезни ", посочи евродепутатът от левицата. " Нямаме подозрение, че по документи пътищата ни, които са строени последните пет години, са в съвършено положение, както и пътят до Своге ", добави още Йончева. Тя изясни, че лабораторните проучвания ще покажат дебелината, количеството от материал и обособените пластове на пътната настилка, потреблението на несъответствуващи материали и равнището на сцепление. „ АПИ изиска от нас да предоставим нашите специалисти. Няма закон, който да планува това. Ние сме наясно, че давайки им имената на нашите специалисти, те ще бъдат подложени на цялата машина за заплашване, с която разполага ГЕРБ. Ще сезираме европейските институции за метода, по който се укрива информация от българския поданик и българския гласоподавател и от българските народни представители “, даде обещание още Йончева. Евродепутатът от левицата съобщи пред медиите, че през идната седмица ще им бъде предоставена цялата преписка сред Българска социалистическа партия и АПИ.

Свиленски: Регионалният министър и АПИда кажат - позволяват или не европейската екпертиза

" Призовавам районния министър и ръководителя на УС на АПИ неотложно да кажат - позволяват или не самостоятелна европейска екпертиза на пътищата”. Това сподели зам.-председателят на ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “ Георги Свиленски по време на конференцията. Той прикани отговорът да бъде еднопосочен. „ Не да ни пускат по разнообразни пътечки. За осем месеца се смениха трима шефове на Агенция „ Пътна инфраструктура “. Стоят и се крият, тъй като ги е боязън и знаят истината. Ако не ги е боязън, в случай че са сигурни в качеството на българските пътища, апелирам, още в границите на тази седмица, да дадат нужното разрешeние “, съобщи Свиленски. Той беше безапелационен, че след приемането му в границите на двадесет и четири часа Българска социалистическа партия ще им даде самостоятелната европейска лаборатория. „ Всичко, което са поискали - проект за организация за придвижването, всичко е готово и квалифицирано. Въпросът е за едно позволение. Истината не е в полза на Българска социалистическа партия, а на българските жители и на европейските, с чиито средства са издигнати тези пътища “, сподели още Свиленски.

Той срещна в детайли медиите с хронологията от цялата преписка сред левицата и АПИ за последните осем месеца.

Проданов: Не желаеме да четем розовите приказки за пътищата, които ни споделя и написа Борисов

" Не желаеме да четем розовите приказки за пътищата, които ни споделя и ни написа Бойко Борисов. Това сподели зам.-председателят на ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “ Христо Проданов по време на конференцията. „ Искаме истината, не да политизираме този въпрос, тъй като конференцията, която през вчерашния ден ГЕРБ даде, беше политизиране на въпроса “, съобщи Проданов.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР