Апетитът е желанието да се консумира храна, но това желание

...
Апетитът е желанието да се консумира храна, но това желание
Коментари Харесай

17 храни, които потискат апетита

Апетитът е желанието да се употребява храна, само че това предпочитание не всеки път е обвързвано с апетит. Той дава отговор за съответния банкет на сила, с цел да се поддържат метаболитните потребности на тялото. Апетитът може да се подтиква и от храна с добър тип, усет, мирис и други, без да сме гладни. Също по този начин под стрес равнищата му се усилват и това елементарно довежда до неконтролиран банкет на храна. Добрата вест е, че съществуват, които имат потвърдени свойства в потискането на апетита и могат да спомогнат за по-лесното поддържане на добра форма.

1. Лют червен пипер

Лютият червен пипер съдържа съставна част, наречена капсаицин. Има изследвания, които са открили връзката сред капсаицина и потискането на апетита. Капсаицинът има термогенетични качества, което значи, че може да увеличи температурата и да докара до увеличение на кръвния поток и ускорение обмяната на веществата. Лют червен пипер се употребява и в питателните добавки вид фет бърнър, което е още едно доказателство за успеваемостта му.

2. Канела

В едно изследване, обвързвано с канелата, участващите са помолени да прибавят 6 гр. канела в оризов пудинг, с цел да се откри дали има резултат върху потискането на апетита. Било е заключено, че канелата забавя усвояването на въглехидратите от тънките вътрешности. Участващите, употребявали канела, са се чувствали сити по-дълго по отношение на тези, които са консумирали пудинга без канела. Канелата има славата на фалшификация, която работи при намаление на подкожни мазнини и намаляване. Въпреки че няма директен резултат върху ускоряването на метаболизма или върху горенето на калориите, основната изгода идва от свойството й да контролира кръвната захар. Канела може да се прибавя към ориз, кисело мляко, топли питиета, супи, плодове, меса и други. Други подправки, които са познати със свойствата си да контролират кръвната захар, са карамфил и джинджифил.

3. Ядки

Ядките съдържат потребни мазнини, протеин, въглехидрат с невисок гликемичен показател и фибри, с помощта на което постепенно освобождават сила в тялото и го поддържат решето дълго време. Трябва да се има поради, че ядките са калорична храна: 30 гр. сурови бадеми съдържат 160 калории, 14 гр. мазнини, 6 гр. въглехидрат (3 гр. фибри), 6 гр. протеин.

4. Авокадо

Авокадото съдържа здравословни мононенаситени мазнини, които се усвояват постепенно и засищат за дълго време. Също по този начин е отличен източник на разтворими фибри, които образуват гъст гел при съществуването на течност. Този развой забавя усвояването и прочиства червата, като по този начин се оказва и въздействие върху понижаването на холестерола. Авокадото също е калорична храна. Едно приблизително авокадо (200 гр.) съдържа: 320 калории, 30 гр. мазнини, 17 гр. въглехидрати (13 гр. фибри) и 4 гр. протеин.

5. Черен шоколад

Добри вести за всички фенове на шоколада! Според последни изследвания черният шоколад има редица потребни свойства и при постоянна консумация е съвсем несъмнено, че ще отслабнете. Не единствено ще спомогне за отслабването в коремната област и ще понижи талията ви с най-малко 4 см, само че е и прекомерно хубаво, с цел да е истина!

Не вярвайте на всичко, което четете в интернет, осмисляйте информацията, която получавате, както и другите гледни точки. Информацията, която гласи, че черният шоколад е " потребен ", е въз основата на действителни, само че в същото време много едностранчиви и манипулативни изследвания. Давам образец.

Проучване I: Проучване сред бял и черен шоколад и резултатите им върху кръвната захар открива, че участниците, консумирали черен шоколад, са имали по-ниска кръвна захар спрямо тези, консумирали бял шоколад.

Проучване II: Проучване открива, че участници, консумирали черен шоколад известно време преди главно хранене (даден е образец с пица), изяждали с 15% по-малко пица по отношение на тези, консумирали млечен шоколад.

Може да се направи извод, че черният шоколад е " по-малкото зло " по отношение на бял или млечен, само че в това време един шоколад Lindt 70% (100 гр.) съдържа: 625 калории, 47 гр. мазнини, 30 гр. наситени мазнини, 25 мг натрий, 7.5 гр. фибри, 42 гр. въглехидрати, 30 гр. захар и 7.5 гр. протеин.
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР