Апелативният трибунал на Фондацията за етика на гимнастиката потвърди отстраняването

...
Апелативният трибунал на Фондацията за етика на гимнастиката потвърди отстраняването
Коментари Харесай

Потвърдиха 2-годишното наказание на Ирина Винер

Апелативният арбитражен съд на Фондацията за нравственос на гимнастиката удостовери отстраняването от служба на президента на Всеруската федерация по художествена гимнастика и старши треньор на съветския народен тим Ирина Винер. Това заяви уеб сайтът на организацията.

Винер няма да може да работи по време на интернационалните шампионати две години - от 6 март 2023 година до 5 март 2025 година Треньорът има право да апелира решението пред Спортния трибунал в границите на 21 дни от приемане на известието за решението.

Винер беше наказана да заплати и пет хиляди швейцарски франка за разноските по обжалването, което подаде на 27 март.

На 6 март Международната федерация по гимнастика (FIG) в профил Винер за две години поради скандал на Олимпийските игри през 2020 година в Токио, където треньорката се изрече сериозно за съдийството. Освен това Винер беше отстранена, защото отдръпна кандидатурата на рускинята Наталия Кузмина от изборите на техническия комитет на FIG през 2021 година, като акцентира, че „ тя е направила нещо гадно на Олимпийските игри “. Поводът бе съдийството на рускинята на Игрите в Токио, където победителка в самостоятелния многобой стана израелката Лина Ашрам, която победи рускинята Дина Аверина.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР