Апелативният спецсъд реши в закрито заседание, че потвърждава определението на

...
Апелативният спецсъд реши в закрито заседание, че потвърждава определението на
Коментари Харесай

Апелативният спецсъд остави под домашен арест Десислава Иванчева

Апелативният спецсъд реши в закрито съвещание, че удостоверява определението на долната инстанция, с което се трансформират ограниченията за отклоняване на Десислава Иванчева, Биляна Петрова и Петко Дюлгеров, упрекнати за рушвет. От това следва, че все още тримата подсъдими ще продължат да бъдат под домакински арест, до момента в който трае делото против тях. Това излиза наяве от определение на Апелативния спецсъд оповестено на формалната му страница в интернет.

То е дефинитивно и не предстои на митинг или обжалване. Според апелативните съдии връщането в ареста би било демонстрация на несъразмерна суровост по отношение на тримата подсъдими и би "предизвикало извънреден стрес, което е безпричинно, без значение от размера на плануваното наказване за разследваните закононарушения ".

В претекстовете към определението се отбелязва още, че престоят в ареста за тримата до момента се равнява на съвсем девет месеца. Според съда заплахата от осъществяване на ново закононарушение е намаляла, което разрешава и по-лека мярка за неотклонение на тримата.

Съдиите взимат под внимание още и обстоятелството, че Иванчева, Петрова и Дюлгеров са под домакински арест от 22 декември 2018 година и до момента няма данни да са нарушили мярката.

Апелативните съдии обаче показват, че не споделят констатациите на първата инстанция, че здравословното положение на подсъдимите било "значително повредено ". И допълват, че откритите по експертен път здравословни проблеми не трябва да бъдат преекспонирани.

Според съдиите към момента има обосновано съмнение, че тримата подсъдими са направили закононарушението, за което са упрекнати.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР