Апелативният специализиран съд потвърди мярката за неотклонение на сина на

...
Апелативният специализиран съд потвърди мярката за неотклонение на сина на
Коментари Харесай

Окончателно: Божков-младши остава свободен срещу 1 млн. лв. гаранция

Апелативният профилиран съд удостовери мярката за неотклонение на сина на Васил Божков – Антон. Така упрекнатият като част от проведена незаконна група ще остане свободен против парична гаранция от 1 млн. лева

Според магистратите той не е взел участие в проведена незаконна група, ръководена от татко му, а единствено е помагал за изпиране на пари – по непознати инструкции, оповестява bTV.

Съдът реши, че не са налице опасности за нови закононарушения и за укриване от страна на Антон Божков, тъй като до момента е можел да напусне страната и с персонална карта, само че не се е укривал.

Бащата на Антон Божков към момента е в Обединените арабски емирства, от където България желае да бъде екстрадиран. Бизнесменът е с 11 обвинявания, сред които са управление на незаконна група, за изнудване, за опит за рушвет на длъжностно лице, за подбуждане към закононарушения по работа, за търговия с въздействие, държане и отчуждаване на културно-исторически полезности, които не са регистрирани по надлежния ред. В настрана досъдебно произвеждане се води следствие против него за насила, убийства и изнасилвания.

В ареста е и дамата на Божков – Елена Динева. Тя също е упрекната за присъединяване в незаконна група.

За някогашната сътрудничка на хазартния бос- Йоана Чолаковама, магистратите взеха решение, че остава в ареста. Имало свидетелски показания, че точно тя била връзката сред Васил Божков и сводници, както и сред него и иманярите. /БТВ
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР