Апелативният съд във Варна потвърди най-тежката мярка за неотклонение задържане

...
Апелативният съд във Варна потвърди най-тежката мярка за неотклонение задържане
Коментари Харесай

Оставиха в ареста Ахмед, изгорил къща и две коли в село Косово

Апелативният съд във Варна удостовери най-тежката мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на обвинен в осъществяване на палеж в село Косово, Шуменско, оповестиха от пресцентъра на съда.

По данни на правосъдната институция, 47-годишният Ахмед А. е упрекнат, че в съучастничество с друго лице е осъществил палеж на имущество на забележителна стойност, при който е основана заплаха за живота на четири лица. При пожара на 10 август са унищожени два автомобила и къща с прилежащи постройки. Заради подозрения за предумисъл, са извършени процесуално-следствени дейности, при които са открити двама мъже - Ахмед А. и 42-годишен мъж. Шуменският областен съд е задържал под стража по-възрастния мъж, който е обжалвал с искане за парична гаранция. Той е осъждан неведнъж, само че е оправдан.

Апелативният съд във Варна напълно споделя мнението на Шуменския областен съд за съществуване на обосновано съмнение за съпричастността на този обвинен. Ахмед А. е показал особена упоритост в дейностите си по подбудителство и подкрепяне на другото лице. От събраните данни може да се заключи, че при налагане на по-лека мярка за неотклонение има заплаха Ахмед А. да извърши закононарушение, прецизират от пресцентъра на съда.

Оттам допълват, че с тези доводи Апелативният съд във Варна е удостоверил определението на Шуменския областен съд за задържане под стража на Ахмед А. Съдебния акт не предстои на обжалване.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР