Апелативният съд в София потвърди изцяло разпореждането на Софийския градски

...
Апелативният съд в София потвърди изцяло разпореждането на Софийския градски
Коментари Харесай

КРАЙ: САС отхвърли искането на Брендо да лежи в наш затвор

Апелативният съд в София удостовери напълно разпореждането на Софийския градски съд, с което е отхвърлено настояването на Евелин Банев - Брендо да изтърпява в България ефикасните присъди, които са му наложени от съдилищата в Италия и Румъния поради наркотрафик.

Магистратите показват, че настояването на Банев да излежава присъдите си тук може да се преглежда единствено в случай че той се намира на територията на страна-членка на Европейски Съюз, защото е обвързвано с налагане на ефикасни присъди в границите на тези страни.

Според формалните данни, Банев се укрива след произнесената у нас 6-годишна ефикасна присъда по отношение на него. В тази връзка през 2018 година той е бил разгласен за общодържавно търсене, а след това по отношение на него е издадена Европейска заповед за арест. Обявен е с Червена бюлетина и за интернационално търсене и краткотрайно задържане за екстрадиция за Република България при положение, че се открие на територията на която и да е страна - членка на Интерпол. Междувременно Брендо беше задържан в Украйна. Той е бил арестуван там от 8 до 21 септември 2021 година След това го пуснаха с решение на съда, тъй като е украински жител. След това местонахождението му е незнайно.

От по този начин събраните данни апелативните магистрати вършат извод, че Банев не се намира на територията на България, още повече че при първото негово легално влизане на територията на България, следва да е арестуван в действителност и отведен на място за изтърпяване на наказването „ отнемане от независимост “ по влязлата в действие присъда на Софийския градски съд.

По тези аргументи молбата на лицето е неприемлива, а производството по нея се приключва. Определението на САС е дефинитивно и не предстои на обжалване и митинг.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР