Апелативният съд в Пловдив потвърди оправдателната присъда на Окръжния съд

...
Апелативният съд в Пловдив потвърди оправдателната присъда на Окръжния съд
Коментари Харесай

ЗА ТРЕТИ ПЪТ: Оправдаха д-р Димитров за убийството на Жоро Плъха

Апелативният съд в Пловдив удостовери оправдателната присъда на Окръжния съд по отношение на доктор Иван Димитров, упрекнат за убийството на Жоро Джевизов-Плъха.

Двама от тримата съдии по делото одобряват, че доктор Димитров е работил при неизбежна защита, по тази причина дейностите му нямат незаконен темперамент. Решението е подписано с изключително мнение от съдията - докладчик по делото Михаела Буюклиева. Тя счита, че подсъдимият доктор Димитров е превишил рамките на неизбежната защита, по тази причина следва да му бъде наложена ефикасна присъда отнемане от независимост.

Делото се преглежда за трети път от разнообразни сформира на Апелативен съд – Пловдив. Това е изговаряне на трети въззивен състав, който удостоверява присъдата в оправдателната й част за убийството. Решението предстои на митинг и обжалване пред Върховния касационен съд.

Д-р Иван Димитров има и второ обвиняване - за нелегално владение на револвер. По него има влезнала в действие присъда от 2 години отнемане от независимост с 3 години изпитателен период.

ТПрипомняме ви, че трагичният случай стана на 2 март 2018 година, когато докторът простреля смъртоносно влезлия да краде в гаража му Жоро Джевизов, по прякор Плъха. Димитров го прострелва с противозаконен револвер. Джевизов избягал, а на сутринта е открит мъртъв наоколо до регионалната администрация.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР