Апелативният съд в Париж осъди Twitter, че не прави достатъчно

...
Апелативният съд в Париж осъди Twitter, че не прави достатъчно
Коментари Харесай

Франция осъди Twitter за език на омразата

Апелативният съд в Париж осъди Twitter, че не прави задоволително да се бори с езика на омразата. Съдът постанови обществената мрежа да разкрие какви дейности са подхванати против зловредния език и насаждането на непоносимост и експанзия.

Решението идва в миг, когато редица деятели в Европа упорстват за по-строг надзор против разпространяването на расистко и дискриминационно наличие в Twitter и други обществени медийни платформи.

Това правосъдно решение удостоверява друга правосъдна наредба от предходната година на по-нисш съд във Франция, съгласно която Twitter би трябвало да даде детайлности за броя, националността, местоположението и говоримия език на хората, които наема, с цел да модерира наличието във френската версия на платформата. Настоява се още Twitter да разкрие всевъзможни договорни, административни, търговски и механически документи, които биха помогнали да се дефинира финансовите и човешки запаси, които са употребявани за битка с онлайн речта на омразата във Франция.

Апелативният съд отсъди Twitter да заплати 1500 евро за обезщетение на всеки от шестимата ищци по делото.

Говорител на Twitter сподели, че главният приоритет на компанията е да подсигурява сигурността на хората, употребяващи платформата, като добави, че групата преразглежда правосъдното решение. Американската компания отхвърли да разяснява финансовите и оперативните последствия от решението.

Все отново деятелите ликуваха. 6-те лобистки групи, които съдиха Twitter, настояват, че единствено част от известията със наличие с език на омразата, са били отстранени от платформата 48 часа след подадения сигнал.

Забранено за запрещение

„ Омръзна ми от това всичко да е разрешено и да е „ неразрешено да се не разрешава “ “, сподели Марк Нобел, президент на J'Accuse! (Аз обвинявам) - една от групите ищци. Париж осъмна с плакати с лозунги от студентските митинги през 1968 година

Обвиняващите споделят: „ Трябва да спрем с тази илюзия: не всичко би трябвало да бъде разрешено в нашето общество “.

Във Франция расизмът и антисемитизмът не се смятат за отзиви, които могат да се изричат обществено, а като нарушавания на закона. Глобалните софтуерни колоси бяха упрекнати, че вършат прекомерно малко за справяне с езика на омразана и онлайн злоупотребите.

Нов правилник по условие на Европейски Съюз за Закона за цифровите услуги планува процедури за унищожаване на нелегално наличие като обиди, клюки и тирада на омразата.

Миналия май Англия съобщи, че плануваният нов закон ще докара до санкция на фирмите, ръководещи обществени медии с до 10% от оборота или 25 милиона $, в случай че не съумеят да отстранен онлайн злоупотребите като расистки закононарушения от ненавист. По силата на плануваните разпореждания, висшите мениджъри могат да бъдат изправени пред наказателни каузи за неуправление на този проблем.
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР