Апелативният съд на Армения отмени решението за освобождаване на бившия

...
Апелативният съд на Армения отмени решението за освобождаване на бившия
Коментари Харесай

Арестуваха бившия президент на Армения Роберт Кочарян

Апелативният съд на Армения анулира решението за освобождение на някогашния президент Роберт Кочарян и издаде публична заповед за ареста му, написа РИА Новости.
Бившият президент на Армения Роберт Кочарян беше задържан на 27 юли по обвиняване в узурпиране на властта и потребление на принуждение по отношение на уличните митинги през 2008 година.
Той беше упрекнат и в „ занемаряване на конституционния ред ” посредством манипулирането на изборите за президент в интерес на своя определен съдружник.
Кочарян отхвърли обвиняванията като „ подправени и политически стимулирани ”.
„ Аз ще отида в пандиза и ще се боря до края… Убеден съм, че най-после ще печеля, тъй като този случай е подправен ”, споделя той пред арменска телевизия.
Кочарян може да лежи до 15 години в случай че бъде открит за отговорен за интервенция в изборите през 2008 година в услуга на неговия правоприемник Серж Саркисян, обявиха проверяващите през съда.
Подкрепящите опозиционния претендент Левон Тер-Петросян излязоха на митинг през 2008г., откакто стана ясно, че той е изгубил изборите.
Тогава напрежението набъбна и митинга прерасна в конфликти сред полицията и поддръжниците на Тер-Петросян, като 8 протестиращи и 2 служители на реда бяха убити.
Генералният секретар на ОДКБ Юри Хачатуров също получи обвинявания в узурпиране на властта поради събитията от преди 10 години, само че беше освободен под гаранция.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР