Апелативната прокуратура във Варна взе на специален надзор образувано досъдебно

...
Апелативната прокуратура във Варна взе на специален надзор образувано досъдебно
Коментари Харесай

Погнаха аптека в Тутракан, продавала скъпи защитни маски

Апелативната прокуратура във Варна взе на специфичен контрол формирано досъдебно произвеждане за далавера с защитни маски в тутраканска аптека.

Производството е било формирано от Териториалното поделение в Тутракан към Районната прокуратура в Силистра за осъществено закононарушение по член 225, алинея 6 от Наказателния кодекс. Това оповестиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура – Варна.

Извършват се инспекции в аптечната мрежа на територията на Софийска област

Текстът в закона ангажира наказателната отговорност на всеки, който продаде стока на цена над избраната. Изменението в този текст на Наказателния кодекс е в действие от 24 март тази година и ще бъде в действие до анулация на изключителното състояние. Престъплението се санкционира с отнемане от независимост от 1 до 3 години и санкция от 5000 до 10 000 лв..

До образуването на досъдебното произвеждане се стига, откакто на 17 март тази година няколко жители на Тутракан подали сигнал, че шефът на локална аптека им продал маски за самостоятелна отбрана по 6 лв. за численост, без да им издава касов бон.

Извършена била инспекция от чиновници на районно управление (на МВР) на Министерство на вътрешните работи в Тутракан, която открила, че аптекарят продава защитните маски за персонална отбрана на цена много над откритата за страната за този тип и модел. Фармацевтът показал фактура за тези маски със задна дата.

Работата по досъдебното произвеждане за далавера с персонални защитни средства по време на изключителното състояние, оповестено поради разпространяването на пандемията от COVID-19, продължава.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР