Апелативната прокуратура във Варна осъществява специален надзор по 276 досъдебни

...
Апелативната прокуратура във Варна осъществява специален надзор по 276 досъдебни
Коментари Харесай

Във Варна под специален надзор са 276 досъдебни производства за нарушения, свързани с COVID-19

Апелативната прокуратура във Варна реализира специфичен контрол по 276 досъдебни производства, формирани досега от районните прокуратури в апелативния регион за нарушение на правила и ограничения срещу разпространението на COVID-19 по време на пандемия и в изключителното състояние – закононарушение по член 355, алинея 2 от Наказателен кодекс.
Само четири от тези досъдебни производства са за разпространяване на подправени вести по отношение на коронавирусната зараза.

Най-много досъдебни производства за нарушение на карантинните ограничения се водят от Районната прокуратура във Варна. Техният брой до през днешния ден е 148. На второ място по каузи за нарушение на наложителната изолираност с 47 каузи е Районната прокуратура в Разград. От Районната прокуратура в Шумен се водят 38 каузи по член 355, алинея 2 от Наказателен кодекс, следват делата в Районната прокуратура в Силистра – 20, и 19 – в Районната прокуратура в Търговище. В Районната прокуратура в Добрич се водят единствено четири досъдебни производства за нарушение на карантинните ограничения.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР