Апелативна прокуратура-Пловдив и Юридическия факултет на Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“

...
Апелативна прокуратура-Пловдив и Юридическия факултет на Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“
Коментари Харесай

Апелативна прокуратура-Пловдив ще проведе научни дискусии по наказателно право със студенти в Пловдив

Апелативна прокуратура-Пловдив и Юридическия факултет на Пловдивския университет „ Паисий Хилендарски “ започват взаимна самодейност за осъществяване на научни полемики по наказателно право - с практическа устременост. Това оповестиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура-Пловдив.

По мотив идните прояви, апелативният прокурор Иван Даскалов се срещна през вчерашния ден с представители на Факултетния студентски съвет и с доцент доктор Христо Паунов, зам.-декан на Юридическия факултет. На срещата участваха Румен Попов, областен прокурор на гр. Пловдив, и Чавдар Грошев, и.ф. областен прокурор.

Първата демонстрация от новата самодейност ще се състои на 13 декември 2017 година, когато в Апелативна прокуратура-Пловдив ще се организира кръгла маса на тематика „ Ролята на проверяващия служител на реда, следователя и прокурора в досъдебната и правосъдна фаза по наказателните каузи – на практика аспекти “.

Досега за присъединяване в научната сказка са декларирали предпочитание 50 студенти от Юридическия факултет. Пред тях лекция ще изнесат магистрати от Районна, Окръжна и Апелативна прокуратура-Пловдив, следовател от Окръжния следствен отдел и проверяващ служител на реда от ОД на МВР-Пловдив. Следващата кръгла маса по наказателно право ще се организира през април 2018 година, когато се отбелязва Деня на Конституцията и юриста. Темата за разискване ще бъде с практическа устременост и препоръчана от студентите.

По време на срещата, на 6 декември 2017 година, бе контрактувано да се подпише съглашение за съдействие за взаимните прояви, като студентите демонстрираха интерес и от метода на осъществяване на практическия стаж в прокуратурата в трети курс.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР