Апаратурата от бъдещето работи с по-ниско лъчево натоварване за пациентаИзкуствен

...
Апаратурата от бъдещето работи с по-ниско лъчево натоварване за пациентаИзкуствен
Коментари Харесай

Умни машини правят прецизни образни изследвания в Александровска болница

Апаратурата от бъдещето работи с по-ниско лъчево натоварване за пациента
Изкуствен разсъдък улеснява медиците

Последно потомство 128-срезов компютър-томограф “Сименс “ и цифров графично-скопичен рентгенов уред „ Шимадзу “ са най-новите придобивки в  УМБАЛ „ Александровска “. Апаратурата е ситуирана в Клиниката по образна диагностика – най-старото рентгеново поделение у нас. Само няколко години след откриването на рентгеновите лъчи Александровска болница е първото лечебно заведение, което закупува рентгенов уред.

С новото модерно съоръжение УМБАЛ „ Александровска “ затваря една страница от историята си, обвързвана с потреблението на остаряла и амортизирана инсталация, и напълно минава към цифровизация, опция за обслужване на по-голям брой пациенти и обезпечаване на по-прецизна диагностика.

128-срезовият компютър-томограф от последно потомство е с опция за осъществяване на прецизни образни проучвания в необятен набор клинични области (ангиология, кардиология, онкология и др.) Той разполага с характерности, които разрешават проучването да се прави по-бързо и с по-ниско лъчево натоварване за пациента от общоприетото. В същото време се получават облици с извънредно високо качество и диагностична стойност, а новаторските техники за ръководство (изкуствен интелект) улесняват работата на медицинския личен състав и усъвършенстват комфорта на пациента.

До края на годината в УМБАЛ „ Александровска “ ще бъдат пуснати в употреба още един рентгенов уред от същия клас, както и единствена по рода си рентгенова система вид С-рамо за екстракорпорални литотрипсии „ Дорниер “ към Клиниката по урология. Апаратите са на обща стойност близо 5 млн. лв., обезпечени от Министерството на здравеопазването според контракт за даване на целева дотация за финансови разноски на държавните лечебни заведения. Всеки от апаратите е екипиран с съвременни софтуерни и софтуерни решения, посредством които доста ще се усъвършенства качеството на диагностичния и лечебния развой за пациентите във всяка от лечебните структури на болничното заведение.

Рентгеновите апарати са снабдени с високочувствителни цифрови детектори, посредством които облици с висока разграничителна дарба се пресъздават в действително време, както и програмен продукт за спомагателна пост-обработка на облика, с което доста се уголемяват клиничните приложения на апаратите.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР