Апарат за лимфен дренаж от най-ново поколение закупи ръководството на

...
Апарат за лимфен дренаж от най-ново поколение закупи ръководството на
Коментари Харесай

С модерен апарат за лимфен дренаж се сдоби МБАЛ – Пазарджик

Апарат за лимфен дренаж от най-ново потомство закупи управлението на МБАЛ-Пазарджик за Отделението по физикална терапия и рехабилитационна медицина на болничното заведение, оповестяват от там.

BTL-6000 LYMPHASTIM EASY е здравно устройство, създадено от компанията BTL Industries. Този уред се употребява както за лечебно лекуване на лимфоедема на крайниците, по този начин и за възстановяване кръвообращението.

При лечението крайникът се слага в надуваем ръкав/крачол, който след това се цялостни с компресиран въздух посредством система от маркучи, като процесът се управлява от апарата. Множество проучвания демонстрират, че прекъснатата пневматична пресотерапия е извънредно ефикасен способ при разстройство на лимфатичната система.

Лимфатичният дренаж задейства потока на лимфата през лимфните пътища в тялото. Тази терапия покачва потока на лимфата на сериозни места и форсира обмяната на веществата в тъканите.

Лимфният дренаж е добре прочут и клинично потвърден лечебен способ, носещ незабавни резултати. BTL Лимфастим апаратът се базира на правилата на пневматичната пресотерапия. Специалните апликатори със застъпващи се камери обезпечават гальовен масаж, подтикващ естествената циркулация на лимфата в човешкото тяло.

Апаратът изпълва с въздух апликатори, като честотата на помпане и изпомпване може да варира. Осъществява се лек и прелестен напън върху засегнатите зони, наподобяващ масаж, като компресията не е мъчителна.

По време на процедурата пациентът е в легнало състояние, което допуска да се отпусне и да се наслаждения на приятната компресираща терапия.

Процедурата трае не повече от 30 минути за сесия. Цената е 15 лева за цяла ръка и 30 лева за цели бедра, седалище, ханш и стомах.

Масажът е концентриран върху активизирането на венозния и лимфен поток, започвайки от глезените към горната част на тялото.

От него има редица плюсове, измежду които:

- Увеличава се циркулацията на кръвообръщението в лимфния и венозен поток;

- Стимулира се прочистването на извънклетъчните течности – отстраняват се подутините и отоците, които са резултат от насъбраните отрови и задържането на вода;

- Има потвърдено антицелулитно деяние и е една от най-често прилаганите процедури с тази цел;

- Подобрява се преносът на О2 в организма, което води и до цялостна релаксация на тялото;

- Има позитивен резултат при намаляване, помагайки за ефикасното разграждане на мазнините.

- Придава по-добра форма на краката, корема и ръцете, като в същото време се усъвършенства и тонусът на кожата.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР