Антон Златанов ще остане директор на Гранична полиция, каза вътрешният

...
Антон Златанов ще остане директор на Гранична полиция, каза вътрешният
Коментари Харесай

Вътрешният министър Калин Стоянов: Антон Златанов ще остане начело на Гранична полиция

Антон Златанов ще остане шеф на " Гранична полиция ", сподели вътрешният министър Калин Стоянов в първото си телевизионно изявление, пред " Денят стартира " на Българска национална телевизия.

На въпроса за какво Златанов се води краткотрайно назначен, министърът отговори, че това е практиката в Министерство на вътрешните работи - управителните чиновници минават подобен стадий, с цел да може управлението да се убеди, че са подобаващи.

" Всяка промяна, която върша, ще стане на база разбор на резултатите. Считам, че на тези позиции има други хора, които биха се справили по-добре. Новоназначеният на Столична дирекция на вътрешните работи Любомир Николов го познавам чудесно, той беше измежду моите заместници до момента в който бях шеф на ГДБОП, смятам, че той ще се оправи прелестно ".

Министърът уточни, че не е очаквал реакцията при назначението на Антон Златанов в Гранична полиция. Заяви, че Златанов е експерт и е бил буфер сред протестиращите и полицията на 2 септември 2020 година Гласувано му е доверие и е почнал да го оправдава.
Случаят с битите студенти под колоните на Министерски съвет не е бил под управлението на Златанов, уточни Калин Стоянов. Каза още, че всички инспекции против Антон Златанов, в това число по времето на Бойко Рашков и служебните кабинети, не са разкрили никакви нарушавания.

Бившите шефове на " Гранична полиция " и на Столична дирекция на вътрешните работи ще останат част от системата на Министерство на вътрешните работи. Министър Стоянов сподели, че няма да прави самоцелни назначения и увлонения.


Ръководството на Министерство на вътрешните работи застава зад протестиращите синдикати, сподели още министърът.
Той поздрави всички чиновници на Министерство на вътрешните работи във връзка 144 години от основаването на структурата

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР