Антоанета Костадинова след бронза при смесените отбори се окичи днес

...
Антоанета Костадинова след бронза при смесените отбори се окичи днес
Коментари Харесай

Тони Костадинова със сребро на пистолет

Антоанета Костадинова след бронза при смесените тимове се окичи през днешния ден със сребърен орден на Европейските игри в Полша.  На 25 метра малокалибрен револвер олимпийската вицешампионка остана на точка от ттилата.

Българката поведе след шестата серия във финалите с точка пред Ана Куракаки. В седмата гъркинята изравни в престрелката за златото  и в последната двете влязоха с по 23 точки. В нея при последния изстрел Тони сбърка и остана със среброто с 26 точки против 27 на Куракаки.

Това е пети орден за Антоанета Костадинова от Европейски игри. В дебютния конгрес в Баку 2015 тя завоюва сребро на 25 м револвер, по-късно от Минск 2019 си потегли с два бронза – на 10 м въздушен револвер и на 25 м револвер и в този момент от Полша завоюва бронз в микса на 10 м и сребро на 25 м револвер.

С оценката през днешния ден България към този момент има три медала на игрите в Полша, след измежду среброто на Ивет Горанова на карате и бронза на Антоанета Костадинова и Самуил Донков в микса на спортна пукотевица на 10 м револвер.

Другата ни представителка през днешния ден Мирослава Минчев се подреди 28-а в квалификациите с 566 точки.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР