Антитръстовото подразделение на Министерството на правосъдието на САЩ е помолило

...
Антитръстовото подразделение на Министерството на правосъдието на САЩ е помолило
Коментари Харесай

САЩ искат повече информация за сделката между Salesforce и Slack

Антитръстовото поделение на Министерството на правораздаването на Съединени американски щати е помолило за повече информация по договорката на Salesforce, която ще придобие Slack за 27 млн. $, съобщи CNBC.

Това може да е сигнал за по-голям надзор върху огромни софтуерни преводи от администрацията на Байдън. Дори и с този спомагателен обзор, от Salesforce към момента чакат да завършват съглашението в тримесечието, приключващо на 31 юли.

Прегледът, прочут като второ допитване, не е невиждано – на него са били подложени и други компании, в това число General Electric за покупката на Baker Hughes през 2017 година, както и Charles Schwab за закупуването на TD Ameritrade.

„ Оценяваме нашия градивен разговор с Министерството на правораздаването и чакаме с неспокойствие да продължи “, изясни представител на Salesforce. Сделката ще сплоти две компании, опитващи да се конкурират с Microsoft.

Slack се оказа потребен и известен инструмент за връзка през последните години, а пандемията от новия ковид в допълнение ускори това събитие, до момента в който конкурентното приложение Teams на Microsoft също бележи растеж. През юли платформата подаде антитръстова тъжба против софтуерния колос в Европейската комисия.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР