Антитела, произведени в организма на хората, заразили се с Ковид-19,

...
Антитела, произведени в организма на хората, заразили се с Ковид-19,
Коментари Харесай

Прекаралите Ковид-19 защитени с антитела 9-10 месеца

Антитела, създадени в организма на хората, заразили се с Ковид-19, остават за 9-10 месеца. Така твърди италианско проучване на Университета в град Падуа и на лондонския Imperial College под управлението на проф.Андреа Кризанти. Изследването беше направено с цялото население на Во Еуганео в област Венето, което беше всеобщо инфектирано с вируса.

„ Не мога да кажа нищо повече от това, тъй като проучването е към момента под ембарго и чакаме научната оценка на списание Nature ”, сподели Кризанти пред в. ”Република ”. Оценката би трябвало да бъде подготвена до две седмици, написа в. „ 24 часа “.

Изследването върху популацията на Во включи множеството от 3200-та поданици на градчето. Те бяха подлагани няколко пъти на проби за вируса, както и на серологични проучвания за съществуване на антитела.

Успоредно с Кодоньо в Ломбардия градчето Во беше първото огнище на вируса в Италия през март 2020 година То беше тотално затворено за външния свят за две седмици. Първо умря 77-годишен мъж на 21 февруари 2020 година Впоследствие се разбра, че общината е огнище на Коронавирус, като показателят на инфекциозност беше 3.

Случаите на инфектирани се удвояваха на всеки 3-4 дни. Всички поданици на общината бяха тествани по няколко пъти. Всички до един се съгласиха да вземат участие в опита на проф.Кризанти и се трансфораха в нещо като опитни мишки. Какви са изводите на цялото проучване, ще стане ясно след публикуването му в списание Nature.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР