Антирасистки демонстрации бяха организирани за четвърти уикенд във Великобритания въпреки

...
Антирасистки демонстрации бяха организирани за четвърти уикенд във Великобритания въпреки
Коментари Харесай

Във Великобритания протестират срещу расизма въпреки мерките срещу Covid-19

Антирасистки демонстрации бяха проведени за четвърти уикенд във Англия макар възбраната за огромни скупчвания поради пандемията от ковид, съобщи Асошиейтед прес.

Днес митинги има в огромни градове като Лондон, Манчестър, Единбург и Глазгоу.

" Животът на чернокожите има значение ", " Изправете се против расизма " и други придвижвания стачкуваха в Лондон, Глазгоу и Бирмингам, показва ДПА.
Началникът на столичната полиция Алекс Мъри прикани деятелите в Лондон да съблюдават разпоредбите за обществено разграничаване, които лимитират групите до най-много шест души.

Стотици се събраха на протест, спазвайки обществена отдалеченост, под надпис " Не на расизма " на площад " Джордж " в Глазгоу, където по-рано тази седмица членове на крайната десница нападнаха колекция в поддръжка на правата на бежанците, добавя АП.

В Единбург протестиращите, измежду които и създателят на " Трейнспотинг " Ървин Уелш, настояха да бъде отстранена от колоната на градския площад " Сейнт Андрю " статуята на Хенри Дъндас. Шотландският политик от края на 18-и век е виновен за това, че Англия забавила с 15 години, до 1807 година, премахването на търговията с плебеи. През това време над половин милион поробени африканци са станали жертва на трафик през Атлантическия океан, напомня АП.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР