Антинаградите Големият брат за 2023-а година ще бъдат връчени на

...
Антинаградите Големият брат за 2023-а година ще бъдат връчени на
Коментари Харесай

Фаворити за антинаградите Big Brother са МВР, НАП, МОН, мобилните оператори и банка ДСК

Антинаградите " Големият брат " за 2023-а година ще бъдат връчени на специфична гала през днешния ден. Поводът е Европейският ден за отбрана на персоналните данни. Кои са огромните извършители в интернет и по какъв начин да защитим персоналната си информация? Отговорите от юрист Александър Кашъмов - специалист към Програма " Достъп до информация ", и Димитър Ганчев от Интернет общество - България. 

" Наградите се дават към този момент 20-та година. Не съумяваме всяка година да се организираме, само че на няколко години вършим такива церемонии. Това е осмата подред. Името идва от " Големият брат ", романът на Оруел, оня, който мачка правата на жителите. Всяка година имаме положителни номинации. Най-често сме награждавали Министерство на вътрешните работи, Народното събрание, даже и шоуто " Big Brother ", сподели Александър Кашъмов.

„ Този път номинираните са малко. Изявеният любимец е Министерството на вътрешните работи. Телефонните оператори би трябвало да пазят 6 месеца диалозите на клиентите си, с случай, че те потрябват на Министерство на вътрешните работи. Те също са номинирани. Национална агенция за приходите също са номинирани с мотив приключване на данни и банка ДСК. Има номинация и за партия " Възраждане " за оповестени ЕГН-та и Министерство на образованието “, изясни Димитър Ганчев.

Има и доста други, само че тези са по-сериозните. Ако искате личните ви данни да са предпазени, не ги качвайте там, предложи юрист Кашъмов.

Целия диалог вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР