Антимонархическа организация призовава хората да станат част от демонстрация, планирана

...
Антимонархическа организация призовава хората да станат част от демонстрация, планирана
Коментари Харесай

Британците с грандиозен протест срещу коронацията - ще запази ли Чарлз хладнокръвие?

Антимонархическа организация приканва хората да станат част от проява, планувана за деня на коронацията на Чарлз Трети. Колкото повече историческият ден доближава, толкоз повече информация за събитията в него, изтича в медиите.

Антимонархистите възнамеряват да облекат жълти тениски с надпис " Не е моят крал ", написа MailOnline.
 
                             

Специално във връзка коронацията от предаването Тhis Morning ще се сътрудничат със сериала ITV Corrie crossover - феновете ще получат извънреден епизод HM The King’s Coronation. 150-минутното представление ще бъде излъченот от снимачната площадка на сериала в Манчестър на 5 май, ден преди коронацията.



Британският министър председател Руши Сунак изрази насладата си, че Кейти Пери е приела да пее във връзка коронацията. Сунак показа, че дъщерите му са огромни последователки на Пери и нямат самообладание да видят на сцената любимката си.

Quiche Le Reign - това е ястието, което ще бъде поднесено на банкета след коронацията. И в случай че Елизабет Втора е заложила на пиле, чиято рецепта е била въодушевена от Индия, то Чарлз залага на яйца, сирене, спанак, биб и естрагон.

По време на коронацията гостите и жителите на Лондон ще станат очевидци на страховит боен церемониал, подготовките за който към този момент текат с цялостна пара. Според първичния проект Чарлз и Камила ще се върнат от Уестминстърското абатство през Парламентарния площад, по Уайтхол, към Трафалгарския площад, през Адмиралтейската арка, до Бъкингамския замък. Те ще изминат много по-малко път от починалата кралица, която е минала през Пикадили, Оксфорд Стрийт и Риджънт Стрийт. Голямото шествие през 1953 година е лишило два часа и включвало десетки хиляди участници. Чарлз и Камила ще пропътуват метрите преди и след коронацията с файтони. В церемонията ще вземат участие близо 6000 военни - мъже и дами.
                             

Ето и една забавна детайлност - Крал Чарлз е присъединил фотография с Хари и Меган в формалната сувенирна стратегия за коронацията. Това е много благ жест, поради всички кавги и проблеми, които двойката, живееща в Съединени американски щати, донесе на кралското семейство. Семейният портрет, на който участват Хари и Меган, е изработен от кралския фотограф Крис Джаксън, с цел да означи 70-ия рожден ден на монарха през 2018 година Кадърът е сниман в градините на Кларънс Хаус. На него са  Чарлз с принц Джордж, седнал на коляното му, Камила, гушкаща принцеса Шарлот, както и Кейт, държаща дребния принц Луи. Зад тях е застанал Уилям, а до него е Хари, прегърнал смеещата се Меган.
 
                           

Щастливата фамилна фотография опровергава обстоятелството, че зад кулисите връзките сред всичките шестима възрастни са в развой на цялостен разпад.

Хората, пристигнали да поздравят Чарлз, няма да бъдат позволени в Уестминстърското абатство, с цел да участват на церемонията. Но те могат да приветстват краля си на улицата.
 
                             

Ще има и улични празненства, както и специфичен концерт в чест на събитието, който ще се организира в замъка Уиндзор в неделя, 7 май 2023 година Понеделник, 8 май 2023 година, е избран като празничен и неработен.

Самата коронация ще се случи на 6 май. И ще се организира в Уестминстърското абатство. Церемонията ще стартира в 11 сутринта откакто каретата с Чарлз и Камила мине по пътя от Бъкингам до абатството. След това ще има шествие по противоположния маршрут. Следобед 15 от членовете на кралското семейство ще се съберат на балкона на Бъкингамския замък, с цел да отдадат респект на Чарлз и Камила.
Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР