Антикорупционната комисия се отказа да търси имущество от евродепутатката Елена

...
Антикорупционната комисия се отказа да търси имущество от евродепутатката Елена
Коментари Харесай

Антикорупционната комисия се отказа да търси имущество от Елена Йончева

Антикорупционната комисия се отхвърли да търси имущество от евродепутатката Елена Йончева. С определение на Софийския градски съд от 12 юни делото е прекъснато. Това е станало по искане на Комисията за противопоставяне на корупцията и лишаване на нелегално добитото имущество (КПКОНПИ). Комисията се базира на тълкувателно решение на Общото заседание на Гражданската гилдия на Върховен касационен съд от 18 май 2023 година, заяви в. " Сега ".

Според него не подлежат на лишаване парични средства или имущество, които не " са налични в патримониума на лицето в края на проверявания интервал и не е открито преобразуването им в друго имущество ".

КПКОНПИ е взела решението си да отдръпна желае на 7 юни. Комисията би трябвало да заплати на Елена Йончева сумата от 1949 лева, която съставлява адвокатско заплащане. Определението на съда не е дефинитивно и може да бъде обжалвано пред Софийския апелативен съд.

Антикорупционната комисия внесе иск за конфискация на имущество за 158 000 лв. против евродепутатката през април 2021 година Причината беше, че беше формирано дело за пране на пари в несъществуващата към този момент профилирана прокуратура.

През ноември 2019 година прокуратура изиска Европейския парламент да смъкна имунитета на Елена Йончева. През 2022 година евродепутатите отхвърлиха.

 

Последвайте ни към този момент и в Телеграм и Туитър!  

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР