Антикорупционната комисия публикува декларациите на лицата, заемащи висши публични длъжности.

...
Антикорупционната комисия публикува декларациите на лицата, заемащи висши публични длъжности.
Коментари Харесай

Парите на властта

Антикорупционната комисия разгласява декларациите на лицата, заемащи висши обществени длъжности.

На страницата на комисията са оповестени данните от декларациите, подадени тази година. Сред лицата, които са заявили имуществото си, са президентът, министри, депутати, ръководители на институции, техни заместници.

От КПКОНПИ оповестиха и лист с лица, които не са подали заявления в период.

В имотната декларация на президента Румен Радев за предходната година не се регистрират нови имотни придобивки. Той разполага със 7000 лв. в брой и настрана още над 135 000 в банка.

Няма смяна в имотното положение и на някогашния министър председател Кирил Петков . Той има в брой 80 хиляди и настрана от това афишира влогове в разнообразни валути на обща стойност 1 милион и 140 хиляди лв..

Сред към този момент някогашните министри, с нов апартамент в Рим може да се похвали строителният - Гроздан Караджов . Имотът е платен през 2021 година и е на стойност съвсем 1 милион лв.. Той е купил и нова кола за над 150 хиляди.

Впечатление прави декларацията на някогашния транспортен министър Николай Събев . През миналата година той се е сдобил с 5 жилището в Созопол, както и с 3 вили. Купил е и 2 имота в София - всичко това на цена над 4 милиона лв.. Сключил е и над 10 покупко-продажби за коли и мотоциклети.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов не афишира нови парцели. Отчита, че има налични над 240 хиляди лв.. Отделно от това той има над 220 хиляди в банка.

Депутатът от Движение за права и свободи Делян Пеевски афишира че употребява 12 парцела чартърен, както и 4 автомобила с контракт. В брой има 1 милион и 400 хиляди лв., а в банка - над 3 милиона лв..

За втора поредна година водачът на „ ИТН ” Станислав Трифонов не подава наложителната имуществена декларация.

Всички заявления на политиците са налични на 

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР