Антикорупционната комисия проверява за конфликт на интереси заместник-министърът на околната

...
Антикорупционната комисия проверява за конфликт на интереси заместник-министърът на околната
Коментари Харесай

КПКОНПИ проверява за конфликт на интереси зам.-министър и шефове на АЕЦ „Козлодуй“

Антикорупционната комисия ревизира за спор на ползи заместник-министърът на околната среда Тома Белев, изпълнителният шеф на АЕЦ „ Козлодуй “ Наско Михов и заместникът му Александър Николов, както и някогашният шеф на Изпълнителна организация по риболовство и аквакултури Галин Николов.

Само във връзка с Галин Николов инспекцията е завършила и е открит спор на ползи.

Сигналът против Тома Белев е, че към момента е ръководител на Управителния съвет на Сдружение „ Асоциация на парковете в България “, т.е., че е в несъответственост.

Производството за спор на ползи във връзка с управлението на АЕЦ „ Козлодуй “ е по сигнал за непозволено облагодетелстване - подписване на контракти с сдружения, индиректно свързани с тях. Проверката заварва шефа на сдружението Наско Михов в Съединени американски щати, а сбитият коментар на заместника му Александър Николов беше, че ще разяснява, когато се запознае с инспекцията.

Галин Николов, който безусловно преди две седмици беше отхвърлен като изпълнителен шеф на Изпълнителна организация по риболовство и аквакултури, е санкциониран от ръководената към момента от Сотир Цацаров комисия с 5000 лв., тъй като назначил брата на своята брачна половинка на по-висока служба и против по-голямо месечно заплащане, вместо да си направи самоотвод. Николов може да апелира пред съда.

С друго свое решение Антикорупционната комисия е взела решение за внасяне в разнообразни съдилища в страната на искове за лишаване на нелегално добито имущество за над 25 милиона лв..

Едната от исковите молби е срещу  Георги Попов, упрекнат, че е част от незаконната група на намиращия се в Дубай Васил Божков, и е за 19 милиона лв..
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР