Антикорупционната комисия проверява за конфликт на интереси зам.-министъра на околната

...
Антикорупционната комисия проверява за конфликт на интереси зам.-министъра на околната
Коментари Харесай

КПКОНПИ разследва зам.-министър Тома Белев и шефа на АЕЦ „Козлодуй“

Антикорупционната комисия ревизира за спор на ползи зам.-министъра на околната среда Тома Белев . Освен него инспекция има на изпълнителния шеф на АЕЦ " Козлодуй " Наско Михов и заместника му Александър Николов. Това оповестиха от КПКОНПИ.

Сигналът против Белев е по тази причина, че към момента е ръководител на УС на " Асоциация на парковете в България " . Производството за спор на ползи против управлението на атомната централа е по сигнал за подписване на контракти с сдружения, индиректно свързани с тях .

Комисията е наложила на Галин Николов, досегашен изпълнителен шеф на организацията по риболовство и аквакултури санкция от 5000 лв., тъй като назначил брата на своята брачна половинка на по-висока служба , вместо да си направи самоотвод.

Антикорупционната комисия внася в разнообразни съдилища в страната искове за лишаване на н езаконно добито имущество за над 25 милиона лв. . Един от въпросите е свързван с Георги Попов, упрекнат, че е част от определяната като незаконна група на намиращия се в Дубай Васил Божков.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР