Антикорупционната комисия (КПКОНПИ) ще бъде разделена на две. Това решиха

...
Антикорупционната комисия (КПКОНПИ) ще бъде разделена на две. Това решиха
Коментари Харесай

На първо четене: ГЕРБ, ПП-ДБ и ДПС одобриха разделянето на антикорупционната комисия

Антикорупционната комисия (КПКОНПИ) ще бъде разграничена на две . Това взеха решение народните представители, откакто одобриха на първо четене Закона за противопоставяне на корупцията измежду лица, заемащи висши обществени длъжности, съобщи БНР.

Обсъдени бяха три плана. Със 142 гласа " за ", 12 " срещу " и 60 въздържали се беше признат текстът, импортиран от ГЕРБ-СДС . Той получи поддръжката и на ПП-ДБ и Движение за права и свободи.

Отхвърлени бяха предложенията на ПП-ДБ и Министерския съвет.

Подкрепата от страна на ПП-ДБ и Движение за права и свободи даде мотив за рецензии от страна на опозицията главно към обединяването. Цончо Ганев от " Възраждане " съобщи: " С мечката мед не може да ядете. Ще изпълнявате, както се вижда, всичко, което желаят Борисов и Пеевски. Какво да се случва, по какъв начин да се случва се взема решение в стаята на Движение за права и свободи ".

А ръководителят на парламентарната група на " ИТН " Тошко Йорданов упрекна някогашните си съдружни сътрудници, че от дълго време се пробват да овладеят антикорупционната комисия и да я трансфорат в бухалка. " И по тази причина следим тази гнусна прегръдка в този проектозакон с битката сред двете лобита на ПП-тата и на гербаджиите кой малко повече да овладее бъдещото КПКОНПИ и двете комисии, тъй като основаването на бухалка в ръцете на Кирил Петков не значи нищо по-различно от бухалка в ръцете на Бойко Борисов, по този начин, че - да, КПКОНПИ за вас е само и единствено бухалка ", сподели Йорданов.

От ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ отхвърлиха обвиняванията. Според Никола Минчев, те се пробват да предотвратят точно неприятното завещание от досегашната комисия. " И никога новите комисии не би трябвало да бъдат превръщани в такива органи. В политически смисъл това може да бъде единствено негатив ". Маноил Манев от ГЕРБ добави, че „ не може да има комисия или каквато и да е организация, или каквато и да е работа в тази страна, която да бъде наричана, въображаема и сънувана като бухалка. Това, че ги възхвалявате бухалките, е може би за това, тъй като си мислите, че ще ги държите от верния край ".
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР