Антикорупционната комисия КПКОНПИ се похвали, че е решила да внесе

...
Антикорупционната комисия КПКОНПИ се похвали, че е решила да внесе
Коментари Харесай

КПКОНПИ се похвали с искове за 52 млн. лв. по шумни случаи

Антикорупционната комисия КПКОНПИ се похвали, че е решила да внесе искове за лишаване на нелегално добито имущество за над 52.8 млн. лева Повечето от случаите, по които се желае конфискация са свързани с шумни акции от последно време. Решенията за исковете КПКОНПИ е взела в периода 15 юли – 31 август 2020 година на шест свои съвещания, за които бе обявено в понеделник, 14 септември.

През юли е решено да се внесе иск за 11.6 млн. лева против предприемача Веселин Денков . От него се желаят и 7 недвижими парцела. Денков е упрекнат от прокуратурата, че като съизвършител и за да набави имотна полза, е принудил посредством опасност Станка Марангозова да поеме имуществено обвързване, а друго лице, срещу волята му – да подпише като гарант запис на заповед, изяснява комисията., че ресторантът е " нападнат " от 6 институции при взаимна инспекция. Самият той бе задържат на 1 септември на влизане в България.

Иск за конфискация на 81 хиляди лева има и против юриста на Цветан Василев Лазар Карадалиев . Той е обвинен за присъединяване в проведена незаконна група. Проверката на КПКОНПИ е открила, че има противоречие в имуществото му, изяснява комисията.

Иск за над 3.7 млн. лева е импортиран и против Алекси Трифонов, участник в проведена незаконна група с Миню Стайков , оповестява комисията. Прокуратурата го упреква, че в интервала 2009 – 2018 година е държал цигари без бандерол.

Срещу Евлоги Станоев и свързани с него лица и компании искът е за над 4 млн. лева Цената на желае е образувана от дружествени дялове на " Скалата-04 " ЕООД, " Еста Трейд "  ЕООД, " Съни Естейт "  ЕООД, " Дрийм 2007 "  ООД, " Астория Рент "  ЕООД, от пазарната стойност на недвижими парцели, както и от парични средства по банкови сметки. Станоев се прочу като

Срещу Антон Станоев, известен като Средната Бирма, и свързани с него лица и сдружения също е импортиран иск. Той е за Над 1 млн. лева - дялове във компаниите " Джи Пи Груп-2010 "  ЕООД, " Веджитейбълс "  ЕООД, " Фишленд България "  ЕООД, " Био Фрут-2014 "  ЕООД, " Ем Комерс "  ЕООД, недвижими парцели, банкови влогове, хранилища, ниви, както и паричната равноценност на 3 коли.

Внесен е иск за 888 хиляди лева и срещу Здравко Босаков и свързани с него лица. Той е упрекнат от прокуратурата, че през 2013 година е прал пари по поръчение на проведената незаконна група с началник Цветан Василев. 

Срещу Константин Ненов , упрекнат, че в качеството си на член на Съвета на шефовете на " Алфа Финанс Холдинг "  АД, през 2012 година е преобразувал акции чрез покупко-продажба, в сговор с Иво Прокопиев и Иван Ненков, е импортиран иск за 3 145 330 лв.

От Ромелия Кирилова КПКОНПИ желае да бъде иззето имущество за над 4 млн. лева Кирилова е упрекната, че в интервала 2017-2018 година е взела участие в проведена незаконна група с Ветко и Маринела Арабаджиеви за отбягване на заплащане на данъчни отговорности в огромни размери и за опериране със средства, добити от незаконна активност.

Срещу някогашния служител на реда Петър Петров има иск за над 4.7 млн. лева Той е упрекнат, че в интервала 2008 – 2009 година е употребявал неистинска банкова гаранция, с цел да присвои крупна сума по контракт сред Община Карлово и фирма-изпълнител на реорганизация на водопровод от помпена станция.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР