Антикорупционната комисия (КПКОНПИ), ръководена от Сотир Цацаров, внесе в съда

...
Антикорупционната комисия (КПКОНПИ), ръководена от Сотир Цацаров, внесе в съда
Коментари Харесай

Цацаров ще вдига възбраната върху комплекса Нове хоумс в София

Антикорупционната комисия (КПКОНПИ), ръководена от Сотир Цацаров, внесе в съда искане за повдигане на възбраните върху жилищния комплекс " Нове хоумс ". Сградите от комплекса се строят наоколо до метростанция " Красно село ".

Решението на комисията е стимулирано с достатъчната обезпеченост на претенциите против предприемача Васил Божков и обвързваните с него търговски сдружения.

Преди месец стотина притежатели на жилища в комплекса се събраха на митинг пред КПКОНПИ. Те показаха своето неодобрение на шествие до централата на антикорупционната комисия, само че за известно време демонстрацията се задържа и пред представителството на Европейска комисия в София.

Действията на КПКОНПИ засегнаха ползите на голям брой жители, които нямат нищо общо с следствието против Божков, само че са сключили предварителни контракти за покупка на парцел на " зелено " в комплекса. Обезпечителните ограничения са наложени на 1 октомври предходната година.

Възбраните засегнаха ползите на 250 души, които са сключили предварителни контракти за придобиване на жилища и са заплатили обилни суми на акционерното сдружение. В края на март част от купувачите са показали пред КПКОНПИ копия от своите предварителни контракти, което потвърждава, че наложените възбрани са засегнали правата им.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР