Античният театър в Пловдив Учреденото миналия месец Движение „Реформи в

...
Античният театър в Пловдив Учреденото миналия месец Движение „Реформи в
Коментари Харесай

Движение Реформи в културата“ започва серия от форуми за културните политики


Античният спектакъл в Пловдив

Учреденото предишния месец Движение „ Реформи в културата “ кани на своя Първи конгреси за критически мониторинг на културните политики в България.

Събитието ще се организира тази събота, 16 юни, в зала „ Лимаком “ в Пловдив (бул. „ Марица “ № 154).

Това е първото от поредност събития, които имат за цел да слагат на разискване политиките в региона на културата и, благодарение на специалисти, да изготвят оферти за развиване на обособените ресори.

На 24 май група съидейници – известни и одобрени имена с принос в другите сфери на българската просвета – оповестиха основаването на гражданско придвижване за промени в културата.

Обединява ги убеждението, че такива промени са наложителни и упоритостта да оказват помощ за създаването на стратегическа визия за ролята на културата, да очертаят незабавни стъпки към законодателни начинания и национална тактика.

Техният първи конгрес ще бъде открит в събота в 10 часа от проф. Александър Кьосев, който ще показа общ взор върху положението на българската просвета и културните политики.

След това в програмата е очакван диалог на тематика „ Пловдив и столиците на културата. Какво няма да се случи през 2019-а?”.

Ще бъдат изнесени и два отчета: „ България - изолацията продължава “ (за положението на перформативните изкуства) и „ Отсъстващите политики и актуалното изкуство като индулгенция “.

В следобедните часове в събота предстоят и две „ кръгли маси “: „ Културни политики и просветителни политики. Първи стъпки към стратегическа визия за тяхното сливане “ и за културните политики в региона на културното завещание.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР