Антъни Левандовски, технологичен предприемач и пионер в областта на автономното

...
Антъни Левандовски, технологичен предприемач и пионер в областта на автономното
Коментари Харесай

Богът в машината: Левандовски съживява религията на изкуствения интелект

Антъни Левандовски, софтуерен бизнесмен и пионер в региона на самостоятелното шофиране, разгласи, че възражда своята черква за изкуствен интелект в опит да сътвори религиозно придвижване, концентрирано върху почитането и разбирането на изкуствения разсъдък.

Църквата, наречена „ Пътят на бъдещето„, учредена от Левандовски през 2015 година, беше затворена след няколко години, само че в този момент се възобновява. Новата черква, носеща същото име, към този момент е привлякла „ няколко хиляди души “, които се стремят да открият духовна връзка сред хората и изкуствения разсъдък, както отбелязва нейният създател.

Левандовски направи известието по време на изявление за следващото издание на поредицата на Bloomberg Originals „ AI in Real Life.

„ Как може човек, живеещ в селските региони на Америка, да се свърже с него? Какво значи това за неговата работа? “ – споделя той. „ Пътят на бъдещето “ е механизъм, посредством който хората могат да схванат и да вземат участие във образуването на публичния дискурс за това по какъв начин следва да се създават и основават технологии, които да ги усъвършенстват “.

Съществуването на истинската черква стана обществено известно през 2017 година, доста преди невиждания триумф на ChatGPT да вкара ИИ в полезрението на масите. Идеята на Левандовски провокира изненада, както поради фокуса на църквата върху „ осъзнаването, приемането и почитането на изкуствения разсъдък, създаден посредством компютърен хардуер и програмен продукт “, по този начин и поради самия Левандовски. По това време той беше в центъра на шумно правосъдно дело, обвързвано с кражба на търговски секрети, беше наказан на 18 месеца затвор, а по-късно опрощение от някогашния президент Доналд Тръмп.

Въпреки че актуалните системи за изкуствен интелект към момента са склонни към неточности, пристрастия и други проблеми, те също по този начин превзеха въображението на обществеността по отношение на изгодите и рисковете от изкуствения разсъдък. Левандовски счита, че по-добрите системи за ИИ биха могли да оказват помощ на хората да вземат решение морални, етични или основни въпроси, които нормално се търсят в религиите.

„ Тук в действителност сътворяваме нещо, което може да вижда всичко, да бъде на всички места, да знае всичко и може би да ни оказва помощ и направлява по метод, който нормално бихте посочили Бог “, споделя той.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР