Антъни Фаучи, директор на Националния институт по алергични и инфекциозни

...
Антъни Фаучи, директор на Националния институт по алергични и инфекциозни
Коментари Харесай

Главният инфекционист на САЩ отхвърли версията за изкуствен произход на вируса

Антъни Фаучи, шеф на Националния институт по алергични и инфекциозни болести на Съединени американски щати, още веднъж отхвърли версията за изкуствения генезис на новия ковид. Той даде съответните пояснения на брифинг за публицисти в Белия дом, съобщи TACC, представена от организация " Фокус ".
Експертът беше помолен да разяснява изказванията, че вирусът може да е основан от хора и e почнал да се популяризира от лаборатория в Китай. " Наскоро е направено изследване, в което екип от висококвалифицирани експерти по еволюция на вирусите изследваха генетичната поредност на този вирус и генетичните последователности на вируси, с които се заразяват прилепите и е изследвана тяхната еволюция ", сподели основният американски инфекционист. " Мутациите, които са нужни, с цел да се получи вирусът, който имаме в този момент, изцяло подхождат с предаването от животно на човек ", акцентира той. 
По-рано на същия брифинг президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп съобщи, че управляващите на страната проверяват събитията на пандемията. Той беше запитан и за хипотетичното приключване на вирус от лаборатория наоколо до Ухан. Тръмп отговори, че са " се случили доста странни неща ", тъй че би трябвало да се разбере от кое място произлиза вирусът.
Преди това държавният секретар на Съединени американски щати Майк Помпео съобщи, че се надява китайските управляващи да разрешат на задгранични експерти да влязат в лабораторията в Ухан, от която съгласно редица американски медии може да се допуска, че новият ковид е почнал евентуално да се популяризира.
В четвъртък представителят на Китайското външно министерство Джао Лицзян съобщи, че версията за изкуственото основаване на ковид не е подкрепена от никакви доказателства. Така той разяснява обявата на телевизионния канал Fox News, че " нулевият пациент " с ковид се допуска, че е чиновник на лабораторията в Ухан.
Темата продължава и в тези материали.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР