Анталия. Администрацията за управление на бедствия и извънредни ситуации (AFAD)

...
Анталия. Администрацията за управление на бедствия и извънредни ситуации (AFAD)
Коментари Харесай

Hurriyet Daily News: Пожарът край Анталия e поставен под контрол

Анталия. Администрацията за ръководство на бедствия и изключителни обстановки (AFAD) заяви в изказване, че трима души са изгубили живота си, а други 122 са потърпевши от горските пожари в региона на турския курортен град Манавгат. Лечението на 58 души продължава в лечебните заведения, добави той, представен от турското англоезично издание Hurriyet Daily News .

Много къщи, бизнес обекти, хамбари, аграрни земи, оранжерии и транспортни средства са развалени заради пожара, се споделя в изказването, като се прибавя, че сега 12 екипа правят работата по оценка на вредите.

Турският Червен полумесец изпрати полева кухня, пет преносими трапезарии и комплекти за хранене с потенциал за 20 400 души.

„ Пожарът в Манавгат край Анталия е под надзор, само че има продължаващ пожар в региона Аксекъ, който избухна нощес, сподели министърът на земеделието и горите Бекир Пакдемирли пред кореспонденти в Анталия.

Пакдемирли сподели, че 82-годишен мъж, който е оставен самичък у дома, е умрял, до момента в който се правят евакуационни действия в село Кепезбелени в региона на Аксекъ. Той прикани локалните поданици да се съобразят с предизвестията.

Министърът съобщи, че има 10 души, блокирани в язовир Оймапинар, до момента в който някои квартали са евакуирани.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР